Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael Backlund gör succé i NHL – jämförs med Sidney Crosby: "Förstod inte hur bra han var"

Mikael Backlund gör sin bästa säsong i karriären, och är uppe i 50 poäng för sitt Calgary.
Nu tokhyllas han av sin tränare Glen Gulutzan – som också erkänner att han inte hade koll på västeråsaren innan han tog över laget.

Annons

Calgarys tränare Glen Gulutzan hyllar Mikael Backlund – som gör sin bästa säsong i karriären.

Mikael Backlund draftades av NHL-laget Calgary Flames i den första rundan redan år 2007. Först under den förra säsongen började han bli en av lagets mest tongivande spelare med 47 poäng på 82 matcher.

Och den här säsongen levererar Västeråssonen ännu bättre. Nu hyllas han av sin tränare Glen Gulutzan, som också erkänner att han inte hade någon större koll på västeråsaren när han tog över jobbet inför årets säsong.

LÄS MER: Västeråsaren Backlund toppar poängligan – hyllas av experten: "Har varit Calgarys bäste spelare"

– Hans säsong har varit väldigt bra. Han är förmodligen den spelaren som jag visste minst om när jag kom hit. Jag förstod inte hur bra han var. När jag kom hit så var han den som överraskade mig mest med sin skicklighet, sitt tvåvägsspel och hur professionell han är. Han har varit en stor överraskning för mig sedan jag kom till den här organisationen, säger Gulutzan till Hockeysverige om den nyblivne 28-åringen.

LÄS MER: Två mål på 13 sekunder – då hyllas Mikael Backlund: "Har blivit en förstecenter"

Gulutzan tar till och med hyllningarna av Backlund – som hittills den här säsongen gjort 50 poäng (21+29) på 72 matcher – så långt att han jämför Västeråssonen med superstjärnan Sidney Crosby.

– Jag tycker varken Pittsburghs (med Crosby som frontfigur) eller Bostons (som leds av Brad Marchand) ledande kedjor gjorde någon dålig match mot oss. Jag tycker Backlunds kedja är på den nivån. Även statistiskt och analytiskt så är de rankade där uppe och den senaste veckan har de visat att de hör hemma där, säger Gulutzan om sitt stjärnskott.

Mer läsning

Annons