Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Italiensk tipp kan bli nöjespark

En soptipp i Venedig kan förvandlas till en ny nöjespark. Bakom
idén ligger ett företag som har byggt attraktioner till New Yorks
Coney Island.

En övergiven ö i Venedig kan komma att rustas upp rejält, om det italienska företaget Zamperla Inc får sin vilja fram. De har presenterat idén att bygga en nöjespark, som ska ha tre olika teman: Lagunen, karneval och historia. Där ska både finnas ett museum men också en berg och dal-bana, ett 55 meter högt pariserhjul och en konstgjord sjö.

Företaget lovar att först städa upp ön, som tidigare använts för avfall.

-Jag vet vad folk tycker om, jag kan mitt jobb. Vi har byggt temaparker i USA, Ryssland, Irak, Mexiko, Nordkorea, Kina och Thailand, säger företagets ordförande Alberto Zamperla till Daily Mail.

"Inte fler sevärdheter"

Godkänns planerna för den 40 000 kvadratmeter stora ön, som heter San Biagio, kan parken komma att öppna inom två år.

Men alla är inte positiva till idén. Kritiker menar att det kan locka fler turister till området - i tider då man snarare har diskuterat hur turismen ska minskas för att skydda staden.

-Jag kritiserar inte idén att renovera ett nedgånget område. Men vi behöver inte fler sevärdheter, vi har nog av dem, säger Matteo Secchi från den lokala sajten Venessia.com.