Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter succésäsongen – VIK-talangen belönas med två tunga priser: "Jag är mållös"

Här är ytterligare ett kvitto på Jesper Wallstedts succésäsong.
Den 14-årige talangen blev utsedd till J18 Elits bästa målvakt och SM-slutspelets mest värdefulla spelare.
– Jag är bara mållös just nu och extremt glad, säger han.

Annons

LÄS ÄVEN: VIK-chefen om misslyckandet, floppvärvningen och framtiden.

VIK:s J18-lag gjorde en strålande säsong och skrällde sig ända fram till en SM-semifinal – där det blev respass mot Frölunda (2–3). En stor anledning till lagets succé var målvakten Jesper Wallstedt som storspelade i match efter match.

Nu har Wallstedt fått två prestigefyllda priser under Hockeymagasinets egen hockeygala – Henrik Lundqvist Trophy som ligans bästa målvakt och Fredrik Pettersson Trophy för slutspelets mest värdefulla spelare.

– Det är helt otroligt och ingenting jag hade förväntat mig. Jag såg att jag var nominerad och tyckte bara det var helt otroligt. När jag sedan vaknade upp och såg att jag hade vunnit och fått hälften av rösterna för ett pris var bara helt sjukt. Det trodde jag aldrig, säger han till hockeymagasinet.com.

– Jag är bara mållös just nu och extremt glad. Det betyder väldigt mycket och det är kul att hockeysverige fått upp ögonen för mig och tycker att jag har gjort en bra säsong. Det är något jag kommer att ha med mig för resten av livet.

LÄS ÄVEN: Johansson: "Finns en framtid i Hockeyettan – nu måste VIK säkra den"

Jesper Wallstedt.

Wallstedt radade upp en räddningsprocent på 92,5 på nio matcher i J18 Allsvenskan och 93,6 i SM-slutspelet.

– Det har såklart varit väldigt roligt att tränarna valde att satsa på mig framför de andra målvakterna efter jul. De gav mig verkligen chansen samtidigt som vi också har haft ett väldigt bra och samspelt lag. Jag kan bara hylla våra backar som varit helt otroliga framför mig och är en stor anledning till att jag står där jag gör i dag.

Jesper Wallstedts säsong är ännu inte över. Mellan 12–17 april kommer han att göra debut för U16-landslaget i en fyrnationsturnering i Tjeckien. Och även en annan VIK-talang, centern Marcus Kivelä Carlzon, finns med i truppen.

Annons