Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stortalangen Filip Johansson om flytten till Leksand: "Är man från Fagersta blir det inte Västerås"

Filip Johansson är ett av Leksands stora framtidsnamn.
Nu berättar backen från Fagersta om varför det blev spel i just Dalaklubben, och inte exempelvis Västerås.
– Det är vår fiende, säger Johansson i en intervju med Hockeysverige.

Annons

FAIK-fostrade Filip Johansson var i vintras med och vann tre internationella turneringar med Team 17-landslaget.

Nu är han uttagen till Ivan Hlinka memorial som i augusti spelas i Tjeckien, och samtidigt är han ett av de hetaste namnen i Leksands juniorverksamhet.

Men med tanke på att Johansson kommer från Fagersta, så kan man tänka att Västerås borde legat närmare till hands.

– Nej, är man från Fagersta blir det inte Västerås. Det är vår fiende, säger backen till Hockeysverige när han får frågan om det aldrig varit aktuellt att flytta dit istället.

Filip Johansson.

Filip Johansson lämnade moderklubben Fagersta AIK säsongen innan det var dags för TV-pucken. Då gick han till Avestas U16-lag, och tillhörde därmed Dalarna när det var dags för uttagningen.

— Jag var med i uttagningarna och hade inte alls väntat mig att komma med där, men det gjorde jag. Patrik Andersson, som är tränare här för J18, var även tränare för TV-pucklaget. Han tyckte att jag skulle komma upp hit och kolla hur det såg ut här. Sedan har det bara rullat på och efter den säsongen flyttade jag upp hit, säger Johansson till Hockeysverige.

Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt.

Johansson har varit med i TV-pucken två år i rad, varav ett år med överåriga. Han har debuterat i både U16- och U17-landslaget, och gjort starkt ifrån sig i både Leksands J18- och J20-lag.

Nu spås han en lysande framtid, och redan nästa sommar kan han tingas av någon NHL-klubb när det är dags för spelarna födda 2000 att draftas.

— Man vet aldrig hur lagen där tänker. Det är en dröm att draftas och att få chansen att spela i NHL, men det skulle till att börja med vara hur mäktigt som helst att draftas. Först ska jag göra en bra säsong. Sedan får vi se hur långt det räcker helt enkelt, säger Johansson till Hockeysverige.

Han berättar att målet den kommande säsongen främst är att få en bra roll i Leksands J20, men samtidigt hoppas han på att få chansen i A-laget.

– Men det är ingen brådska egentligen. Att få mycket speltid är ändå det som är huvudsaken.

Annons