Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Jag sätter morgonkaffet i halsen än en gång”

Sitter och läser ett sammanträdesprotokoll från Kommunstyrelsens barn- och utbildningsnämnd i Norberg, daterat 2012-09-24.

Där finns ett förslag att flytta all skolverksamhet från Kärrgruvan till Källskolan-Centralskolan. Förskolan kan bli kvar i skolans lokaler, alternativt flyttas: ”alternativt får externa lösningar sökas som till exempel bottenvåningen i ett hus i Bolagshagen”.

Vilken lysande idé!

Där är våra 1-5-åringar trygga eftersom polisen cirkulerar i området i stort sett dagligen. Har ni tänkt till överhuvudtaget när ni kommer med ett sånt förslag?

Under vintern och våren har ett flertal möten ägt rum med anledning av att årskurs 4-6 skulle flytta ner till Källskolan-Centralskolan samt att Berget skulle stängas.

Med på dessa möten har politiker, förvaltnings- och barnomsorgschefer samt föräldrar varit. Vid ett av dessa möten så ställde en förälder frågan om detta var första steget till nedläggning av Kärrgruvans skola, svaret var nej, absolut inte. Jag har fått lära mig att ärlighet varar längst!

Det dröjde alltså bara strax över en månad från att förändringarna från ”första ronden” hade verkställts till det att ett nytt förslag kom med nya förändringar.

Det är inte bara personalen som det slits på med alla sparkrav, lokalflytt, omorganisationer etcetera. Utan även vi föräldrar drabbas och sist men inte minst så är det barnen det drabbar ytterst.

Uppgiven och förbannad tvåbarnsmor i Kärrgruvan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel