Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag ska köra rally till mina dödsdagar”

Han har kört rally hela sitt liv och har hunnit bli 73 år gammal. Trots att det är 50 år sedan han flyttade från Norberg så har Hans-Åke Söderqvist alltid varit Norbergs MC trogen.

Annons

Ännu ett rally är avklarat för den 73-årige Hans-Åke Söderqvist. Denna gång var det Smålands grusvägar som fick bära fram hans BMC Cooper S i Midnattssolsrallyt.

Genom åren har det blivit en hel del körande – och än så länge ser det inte ut som att han tänker sakta ner.

– Det är skitkul. Jag ska köra rally till mina dödsdagar, säger Hans-Åke Söderqvist.

– Man blir trött i kroppen, det känns att man inte är 25-30 år längre. Men det är bara att ta lite smärtstillande i pauserna så går det bra.

Trots att han kommit upp i åren så menar han att det inte gör honom långsammare. Tvärt om ser han sig som ännu snabbare idag – även om han till viss del erkänner att det är tack vare nyare och bättre däck.

– Det är fantastiskt att jag fortfarande kan tävla och hänga med bland ungdomarna. Rally är verkligen speciellt i den bemärkelsen, säger Hans-Åke Söderqvist.

Just nu leder han sin klass i Rallyklassikern efter fem körda deltävlingar. Kvar återstår fyra deltävlingar innan man får veta om han ännu en gång ska ta hem pokalen.

Svaret får man på den sista tävlingen som kommer köras i Fagersta den 22 oktober.

Namnet är Nattkröken, en tävling som Hans-Åke väl känner till.

– Jag vann den tävlingen för 41 år sedan men det går nog inte göra idag. Nu finns det för snabba bilar som tävlar för att jag ska kunna vinna med ”hundkojan”.

Annons