Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag var inte så road av utmaningen"

Fagerstas kommunalråd Stig Henriksson (V) nappade inte när Marino Wallsten (S) nominerade honom till Ice bucket challenge, att få iskallt vatten hällt över sig.

Annons

Kampanjen Ice bucket challenge, ishinksutmaningen, kommer ursprungligen från USA och har de senaste veckorna även nått Sverige. Deltagarna i utmaningen ställer inte bara upp på att få kallt vatten över sig, utan på att skänka pengar till forskningen inom nervsjukdomen ALS.

Anita Lilja Stenholm (FP) och Jan Johansson (M) antog båda utmaningen, som skedde inför Fagerstaborna på Brinelltorget i Fagersta på lördagen. Stig Henriksson, däremot, valde att avstå.

– De som tycker det är roligt får väl göra det. Jag var inte så road av utmaningen. Vissa saker ställer man upp på och här valde jag att inte vara med. Vi hade en annan frivillig från Vänsterpartiet, så vi var representerade, säger Stig Henriksson, som inte riktigt ser vitsen med Ice bucket challenge.

– Jag har skickat in en slant till ALS-forskningen. Jag tycker kanske det är viktigare än

den här delen av utmaningen. Jag har svårt att se hur det bidrar till ALS-forskningen, säger han.

Stig Henriksson understryker dock vikten av ALS-forskningen.

– All medicinsk forskning är viktig och detta är ju en förfärlig sjukdom för de drabbade och för de anhöriga. Så det är väl bra att bidra.

Men kan inte Ice bucket challenge vara bra för att ge frågan uppmärksamhet?

– Det blir ju uppmärksamhet ändå, kanske ännu mer om man inte ställer upp på utmaningen, säger Stig Henriksson.

Annons