Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jagades av polis – körde av vägen

Ett polisingripande i Avesta slutade med att en bil körde av vägen vid riksväg 68 i Norbergs kommun.

Enligt vittnesuppgifter körde en röd bil längs Älvnäsleden norrut vid 13.45-tiden på påskaftonen. En polisbil körde efter den och det gick i låg hastighet.

Den röda bilen körde då av in på Bodgatan och vände på vägen. Polisen gjorde det samma och föraren i den röda bilen körde då tillbaka efter Älvnäsleden in mot stan och svängde sedan in på Nybyvägen och polisbilen följde efter. Bilarna körde i hög hastighet enligt en person som såg detta händelseförlopp.

Färden gick uppenbarligen efter hela Nybyvägen och slutade där vägen möter riksväg 68 i Norbergs kommun. I korsningen Nybyvägen/riksväg 68 finns det bromsspår som tyder på att föraren av den röda bilen var på väg att köra riksvägen in mot Avesta. I stället slutade färden med att bilen körde ned i diket och förarens krockkudde löste ut.

Tidningen har inte lyckats nå polisen för att få information händelsen. Det är oklart om någon blev skadad.