Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jagades av polis – körde av vägen

(Uppdaterad 21.50) Ett polisingripande i Avesta slutade med att en bil körde av vägen vid riksväg 68 i Norbergs kommun.

Enligt vittnesuppgifter körde en röd bil längs Älvnäsleden norrut vid 13.45-tiden på påskaftonen. En polisbil körde efter den och det gick i låg hastighet.

Den röda bilen körde då av in på Bodgatan och vände på vägen. Polisen gjorde det samma och föraren i den röda bilen körde tillbaka efter Älvnäsleden in mot stan och svängde sedan in på Nybyvägen och polisbilen följde efter. Bilarna körde i hög hastighet enligt en person som såg händelseförloppet.

Färden gick efter hela Nybyvägen och slutade där vägen möter riksväg 68 i Norbergs kommun. I korsningen Nybyvägen/riksväg 68 finns det bromsspår som tyder på att föraren av den röda bilen var på väg att köra riksvägen in mot Avesta. I stället slutade färden med att bilen körde ned i diket och förarens krockkudde löstes ut.

Enligt preliminära bedömningar skadades ingen. Bilföraren greps dock eftersom han var efterlyst för att inte ha skött sina kontakter med frivården. Prover togs också eftersom misstanke uppkom om att han kört bil drogpåverkad.