Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jakobsson skriver på – "Han är en bra övertalare"

Västanfors IF:s Erik Jakobsson tvekade länge om en fortsättning i laget. Men nu har han i alla fall bestämt sig för att krita på för ytterligare en säsong.

– Det var lite småsaker som jag tyckte behövdes förändras. I slutet var det sugigt också, då blev det mycket som gjorde att jag inte ville fortsätta.

Hur lyckades Björn Forsberg (sportchef) övertala dig i så fall?– Han är en bra övertalare, haha. Men jag kände att jag inte kunde ge upp bandyn än, säger Jakobsson.

Björn Forsberg själv menar att det nu har kommit en period då spelarna är lite mer lättövertalade. Besvikelsen från säsongen har lagt sig.

– Det börjar rulla på nu. Jag hade väntat mig att det skulle bli så här. Det blev en ganska stor besvikelse när vi hade ett uttalat mål att gå och sedan bara blev fyra. Luften gick ur när det blev ett fiasko och de flesta var nog ganska trötta på det, säger han och fortsätter:

– Nu har det gått några veckor och det börjar lätta lite. Jag är inte orolig att inte få ihop ett lag.

De flesta av ur-Västanforsarna har meddelat att de fortsätter, men fortfarande har sammanlagt bara knappt tio spelare tackat ja. Forsberg kommer att få jobba vidare ett tag till för att få klart en slagkraftig trupp till nästa säsong.

– Det är några frågetecken, men det känns som att det kommer att lösa sig ganska snart. Självklart är det några som vill vänta och se vad vi får in för tränare. Men får vi klart med en tränare har vi ett bandylag ganska snart.

Att Erik Jakobsson fortsätter i laget ser Forsberg som otroligt positivt. Det är runt honom och de andra yngre spelarna han vill bygga laget långsiktigt.

– De är väldigt viktiga att få med. Det är dem vi ska bygga det här på under flera år. De ska vara stommen länge.