Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jakt på kvittering förgäves

Fagersta AIK fick en tung start på playoffspelet. Det blev förlust i bortamatchen mot Smedjebacken i den första av tre matcher med 3–1.

Fagersta AIK var inte med på banan i den första perioden. Tränare Alf Spolander var inte glad över hur killarna uppträdde då. Två snabba hemmamål i mitten av perioden gjorde att det blev tungt för FAIK. Och samtidigt som FAIK fick jobba hårt kunde hemmalaget spela i medvind.

I den andra perioden blev bättre från FAIK:s sida och laget skapade en rad chanser. Men en duktig hemmamålvakt, samt stolpar och ribba kunde göra så att den andra perioden blev mållös.

Med fyra minuter kvar av den sista perioden kunde Martin Forss sätta reduceringen till 2–1. Den sista perioden kom mest att handla om FAIK som hela tiden pressade hårt mot hemmakassen. Men mer än ett mål blev det inte denna kväll. Hemmalaget kunde definitivt avgöra med sitt tredje mål i tom kasse.

– Jag drar inte så stora växlar på det här. Vi är inte med i den första perioden där de får två skitmål. Men som jag ser det så kan vi inte förlora hemma mot dem. Nu gäller det bara att vi laddar om och förbereder oss ordentligt, säger tränaren Alf Spolander.