Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jakten inledd på Fagerstas hälsoambassadör

I slutet av maj anordnas en stor motionsdag i Vilhelminaparken i Fagersta. Och det är också startskottet för att utse vem som blir Fagerstas hälsoambassadör 2014. Jakten är redan nu i gång.

Sedan slutet av 1990-talet har Hälsoveckan anordnats i Fagersta. Precis som i många andra delar av landet har aktiviteter styrts upp och det har varit fokus på hälsa och motion under en hel vecka.

I år är dock upplägget annorlunda i Fagersta kommun. Tanken är att, i stället för en vecka, ha två dagar där hälsan ska diskuteras.

– Vi erbjuder alla föreningar att medverka. Folk ska få känna på och testa olika aktiviteter, säger Bo Axelsson, avdelningschef på Utbildnings- och fritidsförvaltningen i Fagersta kommun.

Redan nu har arbetsgruppen kommit långt i planeringen. Man räknar med att kunna erbjuda orientering, musikuppträdanden, träningspass med instruktörer, gymnastik, stavgång, cykling, tipspromenad, boule, tai chi och geocaching.

– Det finns redan nu ”cachar” runt om i Fagersta. Tanken är att vi ska ha en övningsbana för att folk ska få se hur det fungerar, säger Bo Axelsson.

Men det som också kommer att vara i fokus 22 maj är att nominera Fagerstas hälsoambassadör 2014. Redan nu kan man nominera vem man vill se som ambassadör, men 22 maj går det officiella startskottet.

Det som är tänkt är en person som har åstadkommit något genom motion och god hälsa. Någon som kan vara en inspiration för andra som försöker komma i form och må bättre. Sedan, under kommunens andra hälsodag som infaller i oktober, ska personen alltså utnämnas till Fagerstas hälsoambassadör 2014. Då väntar också ett stort dragplåster för en eventuell föreläsning.

– Den person som kommer ska vara en förebild för de som rör på sig och vill må bra. Just nu jagar vi intressanta personer till hösten. Det finns hur många föreläsare som helst, men vi vill ha ett intressant namn, säger Bo Axelsson som hade Anders Olsson på besök i fjol.

I år har Mia Skäringer, Petra Mede, Majlis Hellenius och Martina Haag varit på tapeten, men fortfarande är ingenting bekräftat eller bokat.

Även rapparen Petter, som numera föreläser om hur man får en hälsosam livsstil, är ett alternativ.

– Vi vill ha någon som man ska tänka ”hur kan det här beröra mig” om, säger Bo Axelsson.

Har du en idé om vem som skulle kunna passa som Fagerstas hälsoambassadör? Vill du nominera någon vän, eller rentav dig själv? Tveka inte att höra av dig till antingen Bo Axelsson på Fagersta kommun eller FP-sportens Anton Rosenblad.

Bo Axelsson:

Norbergsvägen 19, 2 tr 737 80 Fagersta

Telefon 0223-44537

Fax 0223-13450

Anton Rosenblad:

[email protected]

Telefon 0223-466 22