Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järnrörsduo på Fagerstabesök frias av domstol

Åklagaren hävdade att två män hotat en Fagerstabo för att få pengar. Men tingsrätten anser inte att det finns tillräckligt med bevis.

I mars i år passerade de två männen, 28 respektive 36 år gamla, förbi Fagersta. En av dem ska då ha nämnt att en man i Fagersta var skyldig honom pengar. Männen sökte därför upp denne vid en arbetsplats. Vad som sedan hände finns det olika uppfattningar om.

Fagerstabon menar att 36-åringen kom fram till honom och krävde att få 10 000 kronor. 36-åringen, som hade ett järnrör med sig, ska bland annat ha hotat med att slå av hans näsben, uppger Fagerstabon. Mannen från Fagersta förklarade att han inte har någon skuld.

36-årigen har å sin sida uppgett att han pratade med Fagerstabon om skulden. Det blev tjafs, men aldrig hotfullt, menar mannen. Järnröret hade han bara med sig för att kunna försvara sig. 28-åringen har uppgett att han inte hört något hot uttalas.

Både 36-åringen och 28-åringen nekade till brott.Tingsrätten friar dem från anklagelsen om utpressningsförsök. Domstolen anser att det skulle krävas starka vittnesuppgifter för att styrka åtalet, men sådan uppgifter saknas. 

36-åringen döms dock för narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri. Gärningar som har begåtts vid andra tillfällen.