Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jeroen på väg motnorra länsdelen

Omröstningen om vad holländaren Jeroen ska göra på semestern i Västmanland är nu avslutad och aktiviteterna i Skinnskatteberg har visat sig vara populära.

Annons
Jeroen Wams från Nederländerna har låtit världen avgöra var i Västmanland han ska semestra.

Tidigare har tidningen skrivit om kampanjen ”Decide what Jeroen does on his holiday” som genomförs av Västmanlands kommuner och landsting. Kampanjen har gått ut på att människor från hela världen fått rösta på en hemsida om vad holländska Jeroen Wams ska göra under sin semester.

Nu har resultatet presenterats och efter att tusentals människor, från sammanlagt 30 olika länder, lagt sina röster har det visat sig att norra länsdelens aktiviteter varit populära alternativ.

Fyra av de tio aktiviteter som Jeroen ska genomföra under sin semester är i norra delen av länet och två av dem i Skinnskattebergs kommun.

Jeroen ska testa en klassisk svensk fika och äta tangotårta på Elsa Anderssons kafé i Norberg, gå en guidad tur på Oljeön i Ängelsberg, fiska med Marnix på Färnas Hjärta B B i Färna och bada bastu och ta ett nakendopp vid Kolarbyns Ecolodge i Skinnskatteberg.

– Det ska bli jätteroligt, det hade jag inte förväntat mig faktiskt, säger Marnix Bijl, ägare av Färnas Hjärta B B.

– Jeroen kommer nästa onsdag och då ska vi ut och fiska på eftermiddagen.

Varför tror du att så många röstade på just er aktivitet?

– Svårt att svara på, men kanske för att det är en lite annorlunda upplevelse.

Annons