Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jesper Perssons hattrickshow

Tränaren Mattias Karlsson bad Jesper Persson om fyra poäng. Han fick ”bara” tre. Men de poängen punkterade FAIK:s 6–3-match mot Åmål.

Jesper Perssons fina målform håller i sig i Fagersta AIK. Efter den mardrömslika förlusten med 8–0 mot Arboga senast var han sugen på att få skriva in sig i matchprotokollet igen. Och som han gjorde det

borta mot Åmåls SK.

– Jag sa till honom före matchen att han skulle göra fyra poäng. Han gjorde tre och det är fullt godkänt, säger FAIK:s tränare Mattias Karlsson och fortsätter:

– Han är så jäklig kylig.

Minst sagt. FAIK hade precis släppt in 2–3-målet i matchen då Persson fick fart på skridskorna. Bara knappt två minuter efter målet fick han en passning av Magnus Franzén och trampade in i offensiv zon. Han höll bort backen, lurade ned målvakten och kunde enkelt sätta 4–2.

– Jag gillar att göra så och det försöker jag också utnyttja, säger Persson.

Men ett poäng var som sagt inte nog. I den tredje perioden reducerade återigen Åmål. Persson gick in i nästa byte, fick en passning av Marcus Räikkönen och gjorde en kopia av sitt första mål till 5–3.

Fast inte heller då var han nöjd. Sex minuter senare var det dags igen. Den här gången var Tobias Eriksson passningsläggare och Persson trampade in i zonen. 6–3 var ett faktum – och målet såg i princip likadant ut som de första två.

– Vid ett mål gick jag runt målvakten, vid det andra gjorde jag en tunnel och vid det tredje lade jag pucken i bortre hörnet, säger Persson.

Mattias Karlsson var mer än nöjd med sin tremålsskytt efter matchen – trots att han inte uppfyllde önskningen om fyra poäng.

– Det blir nästan mål varenda gång han får trampa in. Han är så fin på rören och backarna får svårt att hinna med när han trampar på, säger Karlsson.

Läs mer: Det var inte bara Jesper Persson som hade show mot Åmål. Även FAIK:s backar visade upp sig och stod för lagets tre övriga mål i matchen.

Läs i måndagens FP om beviset på att övning ger färdighet när Mattias Karlsson hyllar sina försvarare.

Läs mer: FP:s sportredaktör Anton Rosenblad om vad som krävs för FAIK om det ska bli playoff i vår. Läs krönikan i måndagens FP.