Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jo, vi samarbetar gärna

Jan Jäder efterlyser ett ord av uppskattning för församlingens arbete. Det är inget problem!

Jag upprepar mig gärna på den punkten. Västanfors-Västervåla församling har gjort och gör många goda insatser för ungdomar och äldre och har haft en bred och uppskattad verksamhet på Lindgården. Det var därför en självklarhet för mig att erbjuda allt stöd kommunen skulle kunna ge efter den olycksaliga branden.

Även frågan om sockenstugan har flera försök gjorts från kommunens sida att finna en kompromiss, men det har så långt inte lyckats utan kyrkoherdens krav på avvisning har snarast skärpts, åtminstone tidsmässigt.

Jag uppskattade mycket inbjudan att komma till kyrkofullmäktige. När Lindgårdsskolan ville så har jag även haft förmånen och tagit mig tid att besöka en klass för att berätta om kommunen. Kommunen har tagit på sig kostnaden för att dra om skolskjutsarna så de även ska passa barnen som går på Lindgårdsskolan. Så, alldeles nattsvart är väl inte läget?

Du tycker dock att kommunen bekämpar församlingen med ”mängder av oändliga rättsprocesser”. Men där måste jag be att få korrigera din beskrivning. Kommunen har stämt församlingen en (1) gång och det gällde frågan om att församlingen under en rad år debiterat kommunen kostnader för barn som inte gått på den fritidsverksamhet man bedriver. Församlingen å sin sida har i och med veckans skörd överklagat sammanlagt fjorton (14) kommunala beslut.

Fagersta kommun är känd för sin förmåga till samarbete. Över partigränserna, mellan olika aktörer i samhället och i gemensamma organisationer med grannkommunerna. Det nästan enda undantaget är ledningen för Västanfors-Västervåla församling. Måhända borde kanske Matteus 7:1 kunna tjäna som inspiration: ”Huru kommer det till, att du ser grandet i din broders öga, men icke bliver varse bjälken i ditt eget öga?”

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel