Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jobbet: Bada och dricka vin

Att dyka vid stora barriärrevet och att äta på landets bästa
restauranger. Det är några av arbetsuppgifterna när australiensiska
turistmyndigheter utannonserar nya tjänster.

I en kampanj under 2009 erbjöd turistmyndigheterna i Australien världens unga "ett drömjobb". Sammanlagt sökte 34 000 människor från 200 länder jobbet, där man bland annat ombads snorkla och träffa nya vänner. Nu upprepar Tourism Australia den populära kampanjen - men erbjuder sex tjänster i stället för en. Och det är inga skrivbordsfärdigheter som efterfrågas. Man vill ha en äventyrare till norr, en parkvakt till Queensland, en som ska ta hand om djurlivet i södra Australien, en lifestylefotograf till Melbourne, en smakexpert till västra Australien och en chefsskämtare till New South Wales.

- Vi tog en av den senaste tidens mest framgångsrika turistkampanjer och gjorde den större och bättre genom att komma på en tävling som representerar våra hisnande vackra landskap, vårt unika djurliv, bra mat och vin, och så klart, en stor portion skoj, sade Andrew McEvoy vid Tourism Australia, till Daily Mail.

Prova restauranger

Arbetstitlarna må vara något vaga men jobben har noga formulerade krav: Äventyraren måste till exempel testa traditionell mat och spana på de "andlöst vackra soluppgångarna vid Uluru". Smakexperten ska i stället äta sig igenom västra Australien, genom att gå på de bästa restaurangerna och vingårdarna. För chefsskojaren gäller det att leva som en VIP i Sydney, och att där recensera festivaler och andra event.

För att få jobben ska man söka innan den 10 april och vara beredd att börja den 1 augusti. Anställningen gäller sedan ett halvår med över 670 000 i lön.

Läs mer på: www.australia.com/best-jobs.aspx