Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Andersson ny sportchef i Västanfors

Västanfors bygger om inför nästa säsong. Rutinerade Johan Andersson ska hjälpa till att vässa truppen i sin nya roll som spelande sportchef.– Min roll är att försöka värva nya spelare, säger 27-åringen.

Annons
Johan Andersson blir ny sportchef i Västanfors.

Truppbygget inför nästa säsong är i full gång. Förra veckan meddelade lagkaptenen Petter Andersson att han fortsätter i ett år till. Nu har ”Fläkten” säkrat upp ett namn som ska hjälpa till att bygga truppen – anfallaren Johan Andersson.

Andersson anlände till Västanfors från Sirius för två år sedan. Västeråsaren kommer nu att fortsätta hjälpa Västanfors även utanför planen. Under onsdagen meddelade klubben att Andersson är klar som spelande sportchef.

– Min huvudsyssla är att jag ska spela bandy, sen ska jag hjälpa till att få hit några spelare, säger han.

Vad blir din styrka som sportchef?

– Det är väl att jag känner några spelare, haha. Nej, jag har aldrig varit sportchef så jag vet inte. Men jag har varit i några klubbar och sett vad som är dåligt och vad som är bra. Man får ta med det som har varit bra och låta bli att göra det som har varit dåligt. Sen har jag bra koll på truppen och hur det funkar i omklädningsrummet, säger Johan Andersson.

Hur är känslan inför nästa säsong?

– Det är inte så långt till toppen och alla har fått ett års mer rutin. Så vi kan nog växa. Får vi ha kvar de flesta och får in någon ny kan det bli riktigt bra.

Har du hunnit börja titta på några värvningar?

– Vi har pratat ihop oss och vet vilka spelare vi ska lägga kraft på. Sen ska jag såklart prata med ”Zinken” (Alexander Zinkevitch, tränare) och se vad han säger.

Försvarsjätten lämnar Västanfors.

Nu ska isproblemen få sin förklaring.

Läs mer om Västanfors:

Annons