Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan har Norberg i hjärtat trots flytten till Schweiz

Johan Holm växte upp i Norberg. Nu bor han i Schweiz och utvecklar sportprodukter för den internationella marknaden. Den 19 april fyller han 30 år.

Johan växte upp på landet. Det var, som han själv uttrycker det, ett litet ställe, och Johan fick tidigt hjälpa till hemma.

– Det kändes som att jag växte upp snabbare än de i samhället. Jag hade mer ansvar. Jag har formats av det på ett positivt sätt, säger han.

När Johan var ung drömde han om en karriär inom skidsporten. När det var dags för gymnasiet begav han sig västerut för att gå på skidgymnasiet i Torsby.

– Jag hade alltid en dröm om att bli professionell skidåkare. Jag satsade hårt som junior, men när jag fick ryggproblem fick jag sluta.

Det var så hans resa mot anställning i Schweiz började.

När han tvingades sluta med skidåkningen fick han samtidigt jobberbjudanden från olika sponsorer. Det handlade om vallning, och Johan började som säljare samtidigt som han vallade för landslaget.

Nu jobbar han på Intersports internationella

huvudkontor i Berg i Schweiz. Där är han produktutvecklare.

– Jag trivs jättebra här, säger Johan.

Han har nära till bergen. På vintern kan han åka skidor och på sommaren kan han vandra och gå på hike.

– Det är som en liten dröm.

I maj har han bott där i två år och han börjar få grepp om språket även om det kan vara lite klurigt ibland. 22 nationaliteter representeras på huvudkontoret, så ofta är det enklast att prata engelska. Trots att han trivs i Schweiz och på jobbet trodde han inte att det var så här livet skulle se ut när han fyller 30.

–Att jag skulle hamna i Schweiz fanns inte i min vildaste fantasi.

Men någon ånger finns inte, snarare tvärtom. Nu har även Johans flickvän fått jobb i Schweiz och paret planerar att vara kvar i landet några år till. Johan pratar även om att det i framtiden finns planer på att bilda familj och skaffa barn.

– Men det känns som att det kommer hända i Sverige.

Han har sina rötter i Norberg och tycker det är mysigt att vara nära vänner och familjen.

– Ibland längtar man verkligen hem, men det man upplever här har sitt värde också.

Till födelsedagen samlas familjen, som annars är utspridd över hela världen, hemma hos Johan i Schweiz.

Det ska firas på restaurang. Senare i år ska han och flickvännen åka till Miami för att fira lite mer.

Förutom att åldern startar med en trea i stället för en tvåa, som Johan blivit van vid, så är han inte bekymrad av att fylla 30. Han ser bara det positiva.

– Det är bara början på livet.