Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Mjällbys svar – på frågan om framtiden i VSK: "Har en vision om att..."

Han tog VSK Fotboll till en sjätteplats i norrettan 2016.
Johan Mjällby har kontrakt över 2017 också – och svarar följande på frågan om han är kvar i Västerås då.
– Ja, jag har inga andra tankar. Jag har en vision om att bygga om det här laget litegrann, sen får vi se om det finns utrymme till det, säger managern.

Annons

Kolla! Nu finns Sport Västmanland äntligen på facebook - häng med för att ta del av vårt sportinnehåll på sociala medier.

När VSK Fotboll landade Johan Mjällby som manager slog det förstås ner som en bomb runtom i fotbollsvärlden.

Kontraktet skrevs på 2+2 år.

Och efter den första säsongen i Grönvitt ställde VLT givetvis frågan om den föredetta landslagskaptenen siktar på att fullfölja det andra kontraktsåret.

– Ja, det är lär jag väl vara. Tror jag. Äh, det är jag väl. Det får du fråga styrelsen. Jag har väl inga andra tankar. Jag har en vision om att bygga om det här laget litegrann, sen får vi se om det finns utrymme för det ekonomiskt. Vi ska aldrig äventyra klubbens ekonomi. Men det behövs naturligtvis in en del nya spelare för att vi ska förkovra oss och bli bättre. Det är klart att vi kan jobba med de spelare vi har, men med det laget och den truppen vi har just nu så skulle det vara väldigt svårt att ta ett kliv upp. Och det var för den visionen jag kom hit och jobbar efter.

Vilka signaler har du fått av ledningen kring att komma med en starkare spelarbudget till 2017?

– De får lyssna på mig. Det tror jag, jag tror att vi alla är bakom det. Det är strävan och organisationen har blivit starkare under resans gång. Självklart ska vi jobba hårt för att efterleva det. Det är viktigt att få in mer pengar och sponsorer som ställer upp. Både supportrar och sponsorer har ställt upp fantastiskt bra redan nu och förhoppningsvis kan fortsätta göra det så att vi blir starkare.

VSK stängde säsongen med en 1–3-förlust i en betydelselös match mot BK Forward. Som för övrigt åkte ur norrettan.

VSK släppte in mål efter en hörna och två frisparkar trots ett stort spelövertag – med mittfältaren Boris Ljevar som målvakt.

Symboliskt för höstsäsongen.

– Höstsäsongen gör mig väldigt irriterad. Det finns naturligtvis förklaringar till varför vi inte lyckats lika bra. Omsättningsmässigt så ska vi vara ett mittenlag, och vi slutar som ett mittenlag. Men vi avslutar med fyra raka förluster och det har jag aldrig varit med om i hela mitt liv.

– Det är symptomatiskt. Vi spelar rätt bra fotboll även i dag men gör det jobbigt för varandra genom att släppa in billiga mål. Sedan kan vi inte lasta Boris som inte är en målvakt, det är klart att det blir tufft på fasta situationer. I övrigt för vi matcherna som vi gjort mot nästan alla lag, inklusive BP och Vasalund. Samtidigt är jag rätt ointresserad av bollinnehavet, det är vad man gör av det som är intressant och det har vi inte lyckats med på höstsäsongen.

Mjällby och anfallsesset Karwan Safari har en bra relation.

Om det kan hjälpa managern att behålla skyttekungen? Vi får se.

– Det är en speciell spelare som visat sig vara nästan för viktig för oss. Och det gör mig lite besviken, att ingen lyckats fylla det. Han kan göra det lilla extra och har den naturliga känslan för att komma rätt i straffområdet och göra mål. Jag är övertygad att han hade öst in mål under hösten. Sen ska vi inte stoppa någon spelare och får han chansen högre upp i systemet är jag den förste att applådera och önska lycka till. Men det är ingen hemlighet att jag vill att han spelar för oss nästa säsong.

Utöver att dra in mer pengar som är avgörande för alla fotbollsklubbar. Vad mer kan du peka på att VSK behöver förbättra efter en säsong i klubben?

– Vi ska värva sex målvakter så att vi kan ha målvakter till matcher. Haha, skämt åsido. Jag ska inte måla fan på väggen. Vi får inte glömma att vi gjorde en väldigt bra vårsäsong. Men det är viktigt att få in ungdomsverksamhet. Det är något klubben behöver för att någon gång bli starkare. I och med det så kommer Västerås naturligtvis ha alla resurser att växa som klubb. Det är omöjligt i längden för en klubb att bara ha seniorfotboll.

SE OCKSÅ: Här bränner VSK-fansen bengaler och protesterar mot Benfica

LÄS OCKSÅ: VSK torskade i sista omgången – så var matchen mot BK Forward