Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johanna Möller: Jag skulle aldrig skicka dit någon med kniv – jag hade gjort det själv

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

"Så gör afghaner, de är primitiva". Kommentaren gällde att hugga med kniv och är Johanna Möllers. De uttalades i ett av polisförhören. Hon sade att om hon ville se sin far död skulle hon göra det själv – inte leja någon.

Det är i ett polisförhör från 12 december där hon delges misstanke om bestickning efter att ha erbjudit häktesvakter pengar för att skicka brev som förhöret kommer in på själva mordet.

– Och jag skulle aldrig någonsin kunna hugga någon eller be någon hugga någon med en kniv, säger Johanna Möller i samband med att hon förklarar sig oskyldig.

Johanna Möller säger att pojkvännen Mohammad Rajabi, som enligt polisens förhörsledare då hade erkänt mordet och mordförsöket på Johanna Möllers mamma och pappa, inte var ensam.

– Han är inte själv i det här, säger hon.

– Det kan vara du, säger ena förhörsledaren kort därefter.

– Nej, svarar Johanna Möller.

Senare i förhöret förefaller hon försöka misstänkliggöra sin son. Hon låtsas prata i hans ställe.

– Nej, jag har ingenting med olagliga pistoler och göra förstår ni väl. Det skulle jag aldrig göra. Det kan jag svära på min morfars grav att jag inte är skyldig. Sitter lilla blonda, blåögda (sonens namn, red anm). Finkammad.

– Du har ju sagt att han kommer att erkänna har ju du sagt, säger ena förhörsledaren, varpå Johanna Möller svarar:

– Han kommer och erkänna.

Lite senare i förhöret förnekar hon mordet på pappan.

– Jag skulle aldrig kunna skada min pappa.

Förhörsledaren påpekar då att de inte påstått att det är hon som hållit i kniven och huggit.

– Jag skulle aldrig skicka dit någon med kniv överhuvudtaget. Jag hade gjort det själv. Jag hade gjort det själv, säger Johanna Möller då.

Läs mer: Sommarstugemorden