Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johansson räddade poäng åt VIF

Västanfors gjorde som de brukar mot bättre lag. De höjde sig rejält. Det räckte till 7–7 borta mot hittills obesegrade Köping IS i en match som hade i princip allt. Och en Adam Johansson som briljerade i målet.

Det var verkligen kniven mot strupen för Västanfors borta mot Köping. Vid en förlust skulle avståndet upp till just Köping och även Finspång öka och det skulle i princip bli omöjligt att våga drömma om serieseger.

Men drömmen lever. Tacka Adam Johansson för det. Köping dominerade i spelet och sköt på allt. Men oftast stod Johansson i vägen.

– Jag gjorde det helt okej. Det är svårt att vara nöjd. Det känns mer som att vi tappade en poäng än att vi vann en, säger Johansson.

Det har han så rätt i. Västanfors ledde med 7–5 med en kvart kvar av matchen. Men två snabba mål av Köping skrev slutresultatet 7–7.

Det här var en match som hade allt. Köping tog ledningen med 2–0 tidigt. Västanfors vände till 4–2 på tio minuter. Köping vände tillbaka till 5–4 innan Västanfors replikerade upp till 7–5. Att Fläkten sedan tappade ledningen i slutet sved rejält.

– Det är surt att vi inte lyckades hålla ledningen hela vägen. Men det känns ändå helt okej. Vi har gjort våra bästa matcher mot de bästa lagen och det gjorde vi i dag också, säger Västanfors anfallare Rickard Hettman.

Just Hettman och anfallskollegan Robin Rebermark hade en bra dag på ”Krillan” i Köping. Förra matchen, i förlusten mot Eskilstuna, gick de mållösa. Nu gjorde duon hela fem av målen. Och när de inte assisterade varandra var det en storspelande Adam Johansson som skrev in sig i poängprotokollet. Två gånger om hittade han Rebermark med långa utkast som förvaltade sina chanser.

– Han (Johansson) gjorde en riktigt bra match. Några av räddningarna han gjorde var en bra bit över division 1-nivå. När han får chansen går han in och tar den, säger Västanfors assisterande tränare Olle Wiberg och fortsätter:

– Han fick slita hårt, men det är en fördel. Då blir han ju varm i kläderna.

När nu ledigheten fram till 12 januari väntar ligger Västanfors på tredje plats i tabellen. Laget måste i princip gå rent resten av matcherna om det ska bli allsvenskt kval senare i vår. Men trots att det bara blev en poäng mot Köping ser tränaren Lars Aronsson positivt på matchen.

– Jämfört med den förra matchen mot Eskilstuna var det ett stort steg framåt.