Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jokiniemis förslag ger FAIK-jubel

Fagersta AIK:s ordförande Keijo Jokiniemi lobbade för ett nytt serieupplägg till Region Väst. Nu har han fått gehör, och det verkar som att serierna görs om helt.
– Det kunde inte bli bättre, säger Jokiniemi.

FAIK hade turen att bli placerat i Dalaserien till nästa säsong. Men samma tur hade inte Björbo IF och Ludvika HF, som hamnade i Värmlandsserien. Efter deras protester har nu Region Väst, som administrerar serierna, tänkt om. Och de går på Jokiniemis förslag.

– Det är ett förslag som troligen går igenom. Först sågade de det, men nu har de ändrat sig, säger Jokiniemi.

Förslaget, som redan flera klubbar har tackat ja till, innebär att de två division 2-serierna, A och B, görs om till tre serier med åtta lag i varje. FAIK kommer då att hamna i samma serie som Köping HC, IFK Hallsberg, Ludvika HF, Björbo IF, Avesta BK, Säters IF och Hedemora SK.

De fem första lagen i varje serie, plus den bästa sexan, går vidare till playoff i bäst av tre matcher.

Vinnarna, de åtta återstående lagen, möts i ytterligare ett playoff. Och vinnarna där går vidare till kvalserien till division 1.

De två jumbolagen i serien får också kvala för att hålla sig kvar i division 2.

– Det här var förslaget jag gav när vi diskuterade från början. För vår del känns det kanon. Det kunde inte bli bättre, säger Jokiniemi.

När ett slutgiltigt beslut om serieupplägget tas är dock fortfarande oklart.