Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson imponerade på sista etappen 

O-ringen i Skåne avslutades i fortsatt strålande väder.

Annons
Erika Kjellin, OK Hedströmmen, gjorde debut i klassen Challenge W5.

O-ringen i Skåne avslutades i bokskogarna vid Ravluda skjutfält intill Brösarp. Gladast av Norra länsdelens löpare var nog Norbergs Lovisa Jonsson som avancerade rejält på den sista etappen.

- Åh vad kul, äntligen ett riktigt bra lopp, sa en strålande Lovisa Jonsson efter att ha sprungit nästan klockrent på sista etappen och slutat tolva i sin klass D18.

- Jag gick ju ut som 20:e och det var så kul att komma ifatt folk och orka att springa förbi så nu känns det bra inför höstens tävlingar, säger Lovisa Jonsson.

En annan som också var riktigt nöjd efter att ha nått sitt mål var William Karlsson, NOK.

- Ja, jag lyckades ta mig förbi två killar och ta mig upp på topp-20 och det var mitt mål. Jag gick ju ut som 21:a och gick upp till 19:e så jag är nöjd, säger William om sin insats i H20.

För Rasmus Elmertoft gick det dock inte alls. Rasmus hade ambitioner att avancera rejält i 2-days, men ett jättemisstag på åttonde kontrollen spolierade allt. Inte heller Mathilda Björn lyckades avancera. För Mathildas del var det den tredje kontrollen som det sprack på i ett annars mycket bra lopp.

Betydligt gladare var då OK Hedströmmens Malin Jonsson som återigen hade bästa etapptid och var totaltrea i D40 Motion. På frågan varför hon inte springer tävlingsklass berättar Malin:

- Nej, jag orienterar för sällan så de lite enklare motionsbanorna passar mig perfekt.

Samma säger maken Stefan Jonsson som sprang H45 Motion och slutade på fjärde plats totalt.

Ett fantastiskt fint O-ringen, med allt från nybörjare till världselit samsas, avslutades precis som förra året med att suveränerna fransmannen Thierry Gueorgiou och borlängetjejen Tove Alexandersson kunde ta överlägsna segrar i elitklasserna.

Annons