Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jumbon krossade juniorbetonat Södra

Säsongens sista match och Fagersta Södra ville avsluta snyggt med en seger. Men bottenlaget Medåkers IF skrällde rejält i sin 5–2-seger.

Medåker var redan klart för nedflyttning till division 5 och hade absolut ingenting att spela för. Fagersta Södra å andra sidan jagade sjätteplatsen i tabellen och kunde vid en eventuell vinst ändå säga att de avslutade säsongen med en seger. Men så blev det inte.

– Det blev en väldigt sur avslutning. Vi gjorde en dålig insats som nu innebar att vi tappade några placeringar. Det är extra surt att vi inte lyckades hålla ihop det hela vägen, säger Södras tränare Khoa Mai.

För de stora siffrorna i matchen speglade inte hela matchbilden. Södras målspruta Johan Adamsson satte 2–2 efter 60 spelade minuter och då var det fortfarande helt öppet. Men med bara en minuts mellanrum med en kvart kvar att spela satte Medåker både 3–2 och 4–2. Då gick luften ur Södra.

– Jag sa i halvtid att vi skulle försöka hålla ihop laget och spela kompakt. Men i stället blev det två lagdelar när vi spelade. Och vi kunde inte ta vara på våra lägen, säger Khoa Mai.

Södra saknade flera tongivande spelare till matchen, vilket gjorde att flera juniorer fick chansen att visa upp sig. Bland annat Emil Norell och Måns Riesser var två som visade att de är framtidsmän till a-laget.

– De yngre gjorde bra ifrån sig, de får godkänt. Men det var några äldre som ska kunna prestera bättre, säger Mai.

Förlusten innebär att Fagersta Södra nu slutade på åttonde plats i division 4. Inför säsongen sa Södras ledning att man satsade på att hamna bland de fem främsta lagen. Men det målet uteblev alltså.

Är du besviken, Mai?

– Självklart är jag det. Vi har kapacitet att ligga högre upp, men vi har stora toppar och dalar i laget. Vi måste hålla en hög lägstanivå och det har vi inte gjort under säsongen.

Johan Adamssons 2–2-mål innebar att han vann skytteligan i överlägsen stil. Målet var hans 28:e för säsongen, och han menar själv att han aldrig har presterat så bra i division 4. Tvåa i skytteligan kom Munktorps BK:s Kristoffer Nilsson som stod för 17 mål.

Det blev också Munktorp – som Södra slog i premiärmatchen i våras med hela 5–1 – som vann division 4. Och det blev riktigt tight i toppen. Munktorp vann sin sista match mot Västerås BK30 med 3–2, vilket gav dem totalt 48 poäng. IFK Västerås slutade också på 48 poäng, men Munktorp hade 15 måls bättre målskillnad.

Mer: Sportchefen Peter Trsavec är redan på jakt efter nyförvärv. Läs om hans arbete i måndagens tidning.