Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Junioren gör comeback

Det blev bara två år ifrån moderklubben Fagersta AIK. Nu är Robert Florén tillbaka där allt började. I höst ska han inta Fagerliden igen.

Han blev tidigt presenterad av Fagersta AIK:s sportkommitté som lagets första nyförvärv. Redan innan Robert Florén tog studenten på hockeygymnasiet i Arboga visste han att han skulle flytta hem. Hem till familjen i Norberg – men även hem till Fagerliden. Det var här han tog sina första skär som liten pojke.

– Men ishockey var faktiskt den sport jag började med sist. Först var det fotboll, längdskidor och innebandy. Sedan började några kompisar spela hockey, då följde jag med dem.

Och beslutet var nog rätt. Om det var någon idrott Robert var ämnad att spela så var det ishockey. Snabbt blev han en av de bästa i sin årskull och fick även istid med FAIK:s A-lag säsongen 2010/11.

– Men jag fick inte så jättemycket speltid. Det var oftast när vi ledde med mycket och det var typ halva tredje perioden kvar.

När då IFK Arbogas J18-lag gick upp till Elit valde han att göra något nytt i karriären. Han flyttade till Arboga, fick en egen lägenhet och bytte skola.

Men det var

då. I juni tog han studenten och flyttade hem till sin moderklubb. Nu blickar han framåt mot säsongen.

– Det är konstigt på ett sätt att vara tillbaka, men även skönt. Det är konstigt att bo hos föräldrarna igen i stället för min egen lägenhet. Men det är klart att det är kul att vara tillbaka i FAIK.

Hur skulle du säga att du har utvecklats under tiden i Arboga?

– Oj, det är svårt att säga. Men jag är ju van vid en annan typ av hockey från Arboga. Jag är mer van vid juniorhockey än seniorhockey. Det innebär väl att jag är mer aktiv på isen.

Robert, som oftast syns till på vänsterbacken, har beskrivits som en reslig back med bra potential av FAIK:s ledning.

Den 187 centimeter

långe backen gjorde den gångna säsongen i IFK Arbogas J18-lag i Elit 9 poäng på 34 matcher. Men just poängen är ingenting han fokuserar på när han återigen får snöra på sig skridskorna och åka ut på Fagerliden.

– Jag satsar framför allt på att få så mycket speltid som möjligt. Målet är att spela med a-laget så klart.

Hur mycket vet du om FAIK:s lag i dagsläget?

– Det är i stort sett samma lag som sist jag var här. Det är bara några nya som har tillkommit och några som har slutat. Men jag är nästan yngst i laget, bara två spelare i a-laget är yngre än jag har jag för mig.

Nu, under försäsongen, åker Robert en gång i veckan till Katrineholm för att träna på is. Där spelar han tillsammans med ett 20-tal vänner från Arboga och Köping. Men han ser fram emot premiären på Fagerliden.