Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kadir stor matchhjälte för Södra

Goran Kadirs spel de senaste matcherna har imponerat så pass mycket på tränarna att han nu fick chansen från start. Kadir tackade för förtroendet och avgjorde matchen borta mot Surahammar med två mål.
– Riktigt skönt, det här behövdes, säger Kadir.

Blott 18-årige Goran Kadir har den senaste tiden fått mer och mer speltid i Fagersta Södras a-lag. Gång på gång har den kvicke yttern fått komma in i matcherna för att försöka göra skillnad.

Mot Surahammar fick han chansen från start. Och tog den.

– Ja, han förvaltade chansen på bästa sätt. Goran gjorde en riktigt bra match, han vågade spela ut ordentligt, berömmer Södras tränare Khoa Mai.

Surahammar hade ledningen med 1–0 i halvtid och trots att Södra hade skapat chanser och varit det bättre laget under de första 45 minuterna hade utdelningen uteblivit.

Men det var nu Goran Kadir kom i gång på riktigt.

– Jag spelade till höger i första halvlek och då gick det inte så bra. Men i andra halvlek gick jag över på vänsterkanten och då kunde jag göra min grej.

Göra din grej?

– Ja, då kan jag korsa in och komma på överlappningar. Det är mycket att välja på, säger Kadir.

Drygt tio minuter in i den andra halvleken nickade Johannes Körkkö ner bollen till Johan Adamsson som drog till på halvvolley från cirka 20 meter. Kvitteringen var ett faktum. Och nu satte Kadir fart.

Med sin snabbhet tog han sig in i straffområdet och blev solklart fälld. Den efterföljande straffen förvaltades säkert av Johan Adamsson.

– Jag visste att jag skulle få straff. Spelare sparkade ner mig bakifrån, säger Kadir.

Sedan var det dags för honom själv att skriva in sig i målprotokollet. I stället för ett kvitteringsmål från Surahammar nickade Kadir in det otroligt viktiga målet till 3–1.

– Det var riktigt skönt, det behövdes. Jag lugnade ner matchen och tog slut på den. I stället för att att Surahammar gjorde 2–2 gjorde vi 3–1. Därför var det bra att det målet kom.

Men Kadir var inte nöjd med det. En stund senare kom han runt på kanten och spelade in till Andreas Karlsson. Karlsson lirade tillbaka till Kadir i straffområdet som lurade målvakten och satte 4–1 vid den första stolpen.

Mer: Läs i fredagens tidning om vad Goran Kadir tror om sina chanser att ta en fast plats i startelvan.