Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalla om varför hon nobbar landslaget: "Tror på att en närvarande tränare ger bättre resultat"

Sveriges skiddrottning Charlotte Kalla har än en gång valt att nobba landslaget. Under en presskonferens på tisdagen berättade 29-åringen varför.
– Jag tror på att en närvarande tränare ger bättre resultat med en tät uppföljning och att träffas kontinuerligt, säger Kalla enligt SVT Sport

Annons

Charlotte Kalla berättade om sitt träningsupplägg tillsammans med tränaren Magnus Ingesson under en pressträff i Saxnäs på tisdagen.

För ett par veckor sedan meddelade Charlotte Kalla att hon även den här säsongen väljer att stå utanför landslaget.

– Jag har bestämt mig för att stå utanför landslaget den kommande träningssäsongen till förmån för att utveckla samarbetet med gänget som fanns runt mig förra träningssäsongen, sa Charlotte Kalla i ett pressmeddelande.

Under tisdagen mötte Kalla pressen i Saxnäs och berättade då närmare om sitt beslut.

– Jag har under flera års tid försökt att hitta lösningar tillsammans med min tränare Magnus. Jag tror på att en närvarande tränare ger bättre resultat med en tät uppföljning och att träffas kontinuerligt. Min tränare måste förstå min livssituation. Att träffas minst en gång i månaden ger kontinuitet, säger Kalla enligt SVT Sport.

Kalla berättar vidare att hon inte vill göra några större förändringar i sin träning.

– Det handlar om att fortsätta med det som varit. Magnus ska finnas med på träningen, hjälpa till med skjuts och analysera teknik på kvällar. Det är jätteviktigt att ta avstamp mot det som väntar framåt. Det handlar även om logistik och planering för att vara en elitskidåkare i dag, säger hon

Annons