Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalldusch för Kärrgruvan

Vi har läst en mycket bra insändare i Fagersta-Posten som Per-Arne Bengtsson skrivit: ”Norberg dör långsamt”! Han har så rätt, men det är inte bara Norberg det gäller utan även Kärrgruvan och en mängd småbyar ute i Norbergs kommuns periferi!

Vi tror Kärrgruvan kommer att dö ut långt före Norberg. Kommunen har beslutat att Kärrgruvans skola skall läggas ned, vid vårterminens slut, och barnen i Kärrgruvan skall flyttas till Norbergs skola. Detta kom som en kalldusch för oss som har barn i skolan.

Beslutet har tagits av Norbergs kommun, utan något meddelande eller något sammanträffande med oss föräldrar. Kan vi få veta om det är utrett, hur barnen skall komma till och från skolan i Norberg? Kommer buss och hämtar eller är det meningen att föräldrarna skall skjutsa, eller skall barnen gå?

Det måste vara en väldigt dålig utredning om hela detta beslut! Vi tror att Norberg binder ris åt sin egen rygg!

Det kommer säkert att bli utflyttning från både Kärrgruvan och alla andra småorter, som hör inom Norbergs kommun.

Flyttar många, då kommer naturligtvis Norbergs kommunalskatt att minska, och den skulle säkert behöva öka, med tanke på alla stora projekt som kommunen vill genomföra.

Det bästa som kunde hända kommunen vore om gruvorna kunde komma i gång igen. Då kanske skolan i Kärrgruvan kunde öppnas på nytt, för folk skulle kanske flytta tillbaka, och det kunde bli en levande bygd igen!

Föräldrar till skolbarnen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel