Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kammaråklagare hoppas finna avgörande mordbevis i exmakens kropp

Efter råd från rättskemist har utredningen av drunkningen den sjunde augusti förra året tagit en ny vändning. Inom kort kommer exmakens kropp att grävas upp.

Under tisdagen fattades beslutet att den 41-åriga mordmisstänkta kvinnans exmakes grav ska öppnas. Sedan augusti i år har drunkningen den sjunde augusti 2015 återupptagits av polisen som nu utreder händelsen som mord. Kammaråklagare Jessica Wenna och Johan Fahlander, som leder utredningen, hade till en början inga planer på att öppna mannens grav.

Varför har ni ändrat er?

–I det läget som utredningen befann sig i då fanns det ingen anledning. Nu har vi kommit till ett nytt läge. Efter kontakt med rättsläkare och rättskemister fattade vi beslutet. Vi har bedömt att en medicinsk undersökning kan vara betydande för utredningen, säger Jessica Wenna.

Finns det fortfarande ingen misstänkt för mordet?

Det stämmer. Vi har fortfarande inte delgivit någon misstanke om brott.

När den 41-åriga kvinnans make hittades drunknad i Hjälmaren för drygt ett år sedan fick Bbl/AT:s reporter, som var på plats vid sommarstugan utanför Arboga, höra att det rörde sig om en tragisk händelse.

– Jag måste ha varit ute vid 10:20 ungefär (en dryg timme efter att larmet om drunkningen kom via SOS-alarm). Redan då sa man att det rörde sig om en tragisk olycka. Jag ombads att inte skriva om det, säger Bbl/AT:s reporter.

Samtidigt utreder Jessica Wenna mordet och mordförsöket på den 41-åriga kvinnans föräldrar den tredje augusti i år. Den 41-åriga kvinnan och hennes 18-årige sambo sitter häktade för brotten. På fredag går åtalstiden ut.

Kommer ni att väcka åtal?

Det kommer inte att komma något åtal på fredag. Utredningen är inte i det läget att det går att väcka åtal, säger Jessica Wenna.

Hur långt har ni kommit?

Vi har kommit en god bit fram i utredningen. Den förändras hela tiden utefter vad vi får fram i förhör och i tekniska analyser.

I takt med att nya uppgifter framkommer hålls regelbundna förhör med de misstänkta.

Är kvinnan och hennes sambo samarbetsvilliga?

Ja, de svarar på frågor och deltar aktivt i förhören.