Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubben slogs om SM-guldet för tredje året i rad: "Visade vem som är mästaren på riktigt"

SM-guldet i MMA (70,3 kilo) gick för andra året i rad till Tobias Harila. Det var dessutom det tredje guldet i rad för Västeråsklubben.

Annons

2014 vann Johan Andersson från Västerås Fightclub finalen i lättvikt (-70,3 kg) genom att besegra Tim Olsson från Pancrase Gym med en ”giljotin” i den andra ronden.

2015 vann Tobias Harila, också från Västerås Fight Club, och i år gjorde han det igen när SM i Umeå gick av stapeln och Harila ställde upp i lättviktsklassen (70,3 kilo).

Tobias Harila är ursprungligen från Luleå men bor nu i Västerås och tävlar i MMA för Västerås Fight Club.

– Jag visade vem som var mästaren på riktigt. Jag vann SM förra året och man behöver försvara sitt guld en gång för att visa vem som är den riktiga mästaren. Jag visade det, säger Harila, till kuriren.nu.

Han fortsätter:

– Det blev TKO i första matchen i den tredje ronden. Det blev lite fler ronder eftersom jag hade pressen och inte levererat på EM. Schneider är en tuff kille med bra haka. Fast det är svårt att stå emot de här bomberna, säger Harila.

Även i finalen blev det vinst på TK, mot Axel Gruvaeus (Kampsportscentret Linköping) och det var en nöjd SM-guldvinnare som intervjuades av kuriren.nu.

– Jag gjorde en jävligt bra match. Den matchen tog 30 sekunder och slutade med TKO. Det är svårt att säga hur matchen var eftersom det gick så fort. Min tränare undrade varför jag skulle vänta till tredje. Då körde jag stenhårt och då brukar det gå ganska fort, säger Harila och fortsätter:

– Jag visste att jag är mästaren och att ingen kan besegra mig. Ingen är i min klass och är jag på min topp är jag ostoppbar.

I intervjun avslöjade MMA-fightern även att målet är att bli proffs 2018.

Annons