Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin Hermansson klar för titelmatch i England: "Jag ska spöa upp henne"

Nu är det klart. Fagerstatjejen Malin Hermansson ställer in sin MMA-match på Tegelbruket i februari – efter att hon erbjudits en chans att ta amatörtitelbältet från den obesegrade Cory McKenna.
– Det kommer bli Malin mot hela England, säger hennes tränare Patrik Hjulström.

Annons

Den 18 februari går "Herminator" upp i ringen i vad som blir hennes internationella debut.

Brittiskan McKenna, med det eftertraktade titelbältet, kommer bli en tuff utmaning som Malin Hermansson och hennes tränare Patrik Hjulström välkomnar med öppna armar.

– Jag är taggad på den här matchen. Jag tänker att jag inte ska underskatta henne eftersom hon har det där bältet av en anledning. Av det jag sett av henne så syns det att hon är stark i vissa positioner och verkar vara en smart fajter. Jo men det blir något att bita i, säger Malin Hermansson.

Tiden innan match är alltid den jobbigaste enligt Hermansson. Hon pressar sig själv konstant för att nå sin topp. Hon berättar att det var jobbigt att ställa in matchen på Tegelbruket, men ser fram emot nästa chans att fajtas på hemmaplan.

– Egentligen tänker jag inte på bältet först och främst, utan jag åker dit för att spöa upp henne på hemmaplan. Jag tänker inte göra en dålig match. Hon ska få, säger Hermansson.

– Vi var så klart inställda på att gå match på Tegelbruket. Men när förbundet ringde och erbjöd Malin den här fajten i England så drog vi oss ur. Den nya matchen var mycket större för oss då det är en match utanför Sverige. Bra för oss att knyta fler kontakter om Malin snart vill satsa på proffdebuten, säger Patrik Hjulström.

Malin Hermansson  går sin första match utomlands i England i februari.

BCMMA är en egen kampsportsorganisation som fixar galor. Den gala där Hermansson kommer visa upp sig är nummer 18 i ordningen. McKennan vs. Hermansson går som en förmatch, en såkallad prelim, till de riktigt stora proffsmatcherna på galan.

– Det kommer bli Malin mot hela England, haha! Och vi hoppas på ett bra drag då McKenna kommer från Colchester där fightern är, säger Hjulström.

McKennan hade redan en annan motståndare från början, men den tjejen drog sig ur. Och förbundets första namn på listan att ringa var Hermanssons.

Hermansson ville gå båda matcherna, men Patrik Hjulström lämnade återbud till Tegelbruket och Kamran Kabinejads gala då han ansåg att det var för tajt med tid.

– Jag tyckte att det var varken möjligt eller nyttigt. Det är lite surt att båda galorna ligger med en veckas mellanrum, säger Hjulström.

Hermansson kommer gå i samma viktklass som hon alltid gör, flyweight som ligger på 56,7 kilo. Och efter att hon kammade hem guldmedaljen på MMA–SM i Umeå står hon nu 5–0 i matchen mot McKenna som har ett record på 6–0.

– Troligtvis blir det här min sista match som amatör. Jag tror inte jag hinner med några fler. Förhoppningsvis kommer min proffsdebut på vårkanten, säger Hermansson.

Läs mer om SM–guldet här: SM-guld till "Herminator"– gick på knock i finalen: "Hon var obesegrad tills hon mötte mig".

– Vi har gjort en koll på hennes motståndare McKenna och hon har vunnit några grapplingtävlingar och är en bra thaiboxare. Men efter en objektiv analys kommer Malin jobba snabbare med fotarbetet och vara mer explosiv, säger Hjulström.

Samma dag som Hermansson går match i England laddar även Delshad Morad för sin proffsdebut på IRFA:s gala på Berns Salonger i Stockholm. Plus att tre andra från Akademi Nord går matcher på MMA-galan Nexus i Stockholm.

– Det är lite fullt upp nu. Känner mig alltid som en dagisfröken som ska hålla ihop gruppen och ha koll på allt. Men det är bara roligt i slutändan, säger Patrik Hjulström.

Fightern i England blir troligtvis Malin Hermanssons sista som amatör.

Annons