Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-guld till "Herminator"– gick på knock i finalen: "Hon var obesegrad tills hon mötte mig"

Succé för Malin Hermansson på MMA-SM i Umeå i helgen. Den tidigare svenska mästaren i amatörboxning är numera också Sverigeetta i MMA.
– En vinnare som Malin hittar alltid en väg, säger hennes tränare Patrik Hjulström.

Annons

Malin Hermansson gick på knock i andra ronden under SM-finalen och tog hem vinsten.

Örebrofajtern Malin Hermansson kan numera luta sig tillbaka för resten av den här säsongen då hon med en teknisk knockout tog hem guldmedaljen på MMA-SM i Umeå.

LÄS ÄVEN: Tuffa uppladdningen inför SM – sparrades med UFC–stjärna: "Att vara förbannad hjälper mig i buren"

Malin "Herminator" Hermansson som även varit Sverigeetta i amatörboxning har nu vunnit två guld i två olika sporter, två år i rad.

– Det känns skitbra. Jätte nice. Jag var bestämd när jag gick in i buren och visste vad jag ville, säger Hermansson.

Under semifinalen mötte Hermansson Mathilda Lundqvist från kampsportsklubben Nacka Dojo i Stockholm. Och den matchen vann Hermansson på en armbar efter en spännande första rond där hon bland annat snubblade till efter att hon fastnat med tårna i Lundqvists benskydd.

– Vi åkte ner på golvet och hon hamnade över mig. Men jag lyckades komma runt henne och hamnade överst och sen fick jag till en armbar. Och det är första gången jag fått till en submission under en tävling. Hon klappade och domaren bröt. Jag var lite svettig efteråt men inte mer än så. Hon lyckades inte träffa mig och det kändes bra att komma igång på det sättet i turneringen, säger Hermansson.

Under finalen på lördagen mötte Hermansson den obesegrade Cristiane Nascimento som även är Sverigetvåa i grappling.

– Hon var obesegrad tills hon mötte mig. Min plan var att undvika att sparka på henne då jag vet att hon fångar upp sparkar. Men jag sparkade ändå och så fångade hon och vi hamnade på golvet. Jag lyckades svepa henne och fick några poäng inför rond två där jag gav jag allt, säger Hermansson och fortsätter:

– Jag fick in ett bättre flow och hon försvarade sig ingenting och mina slag gick rakt igenom så domaren fick bryta. Hon kunde inte stå på benen. Har hört efteråt att det såg ganska otäckt ut. Hon var borta, säger Hermansson.

Hennes tränare Patrik Hjulström var nöjd med att Hermansson fått 5–0 i record.

– En vinnare som Malin hittar alltid en väg oavsett för hon är på en helt annan nivå än sina motståndare. Den hon mötte i finalen är en meriterad i grapplingmästare, men Malin tog matchen dit hon ville. Den som lyckas med det är den som vinner. Och det gjorde Malin för hon är både kylig och elak i buren, säger Hjulström.

Motståndaren Cristiane Nascimento fick sitta kvar i buren tio minuter efter matchens slut för att bli undersökt av läkare. Hon kom inte heller till prisutdelningen senare på kvällen.

– Vi har lite planer på vad som kommer hända härnäst för mig. Men det avslöjar vi senare. Nu ska jag fira med godis och vila, säger Hermansson.

Jakob Valgren och Hamid Sadid förlorade båda på domslut under sina matcher och Hjulström hyllade deras insatser under SM.

– Både Jakob och Hamid förlorade på små marginaler och de är så klart besvikna. Men det är mycket svart och vitt i MMA. Finns höga höjder eller låga dalar. Båda har gjort det riktigt bra på SM ändå. Det gäller bara att fortsätta tävla och fortsätta satsa. Kommer gå skitbra för dem i framtiden, säger Hjulström.

Annons