Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känner sig lurad av bredbandssäljare

Nico Ulenaers har fått fiber inkopplat i sitt hus i Västanfors. Men det dröjde innan han kunde börja surfa.

Annons
Nico Ulenaers berättar att han blivit lovad att Telias bredband skulle fungera samma dag som fibern kopplades in i huset.

Runt om i Fagersta kommun pågår det fiberutbyggnad. Nico Ulenaers hus är inkopplat på nätet sedan i början av förra veckan. Ett par veckor innan det hörde en försäljare av sig för att få honom att välja Telia som operatör för bredbandet.

Nico Ulenaers berättar att han då fick löfte om att han skulle kunna börja surfa samma dag som fibern kopplades in i huset. Han fick en routerbox och kopplade genast in den när fibern var på plats. Men det funkade inte.

– Jag känner mig lurad. Man kan inte säga något som man inte kan lova, säger Nico Ulenaers.

Hans G Larsson, informationsansvarig på Telia, tycker det låter konstigt att leverans ska ha garanterats till samma dag som huset fiberansluts. Normalt informerar företaget om att leverans sker inom en vecka.

– Det finns ingen notering om att det har hänt något. Det måste vara någon form av missuppfattning eller att man pratat förbi varandra, säger Hans G Larsson.

Hur ser du på att en kund känner sig lurad och är besviken?– Det är naturligtvis jättetråkigt. Självklart vill vi ha nöjda kunder, säger Larsson.

Nico Ulenaers meddelade att hans bredband började fungera under söndagen.

Annons