Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Känsligt läge i utredning om brand

Utredningen av mordbranden på Elsa Andersons konditori rullar vidare. Åklagaren menar att det är ett känsligt läge och mycket ryktesspridning.

Annons

Norberg. Det finns ingen misstänkt för mordbranden i Norberg som skedde för cirka en månad sedan.

Åklagare Carl-Johan Norström, som leder förundersökningen, berättar att arbetet går vidare med oförminskad styrka. Han vill inte gå ut med några nya uppgifter om utredningen.

– Den är oerhört känslig och det är så mycket ryktesspridningar. Det är svårt för oss att arbeta om det kommer ut uppgifter, säger Carl-Johan Norström.

Fagersta-Posten skrev i går om att två ungdomar är misstänkta för mordbrand vid Källskolan i Norberg i somras. Åklagare Karolin Hellsberg, förundersökningsledare i fallet, ser inget samband med branden på Elsas.

– Jag kan inte se någon koppling alls till konditoribranden, det här är snarare ett utslag för ungdomligt oförstånd, sade Karolin Hellsberg i går.

Hon påpekade dock att det inte är hon som har hand om utredningen av branden på Elsas.

Åklagarkollegan Carl-Johan Norström, som alltså är den som leder förundersökningen om Elsas, ser inte heller något samband mellan fallen.

Huruvida uppgifterna från åklagarhåll ska tolkas som att branden på Elsas inte var ”ett utslag av ungdomligt oförstånd” är oklart.

– Det vill jag inte uttala mig om, säger Carl-Johan Norström.