Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kapten Tiger fruktar snön

Vad kan stoppa Västanfors i dag? Jo, snö. Kaptenen Andreas Tiger menar att just snön var en av orsakerna till den senaste förlusten. 

Snön satte käppar i hjulet för Västanfors IF när lagets vinsttrend bröts förra helgen mot Finspång. Framför allt försvaret hade svårt att bemästra vädrets inverkan på spelet.

– Det var ju en snömatch så det blev många lyrbollar. Det var svårt att se bollen. Vi hann inte riktigt placera oss när vi inte såg den, så vi tappade litegrann där, säger kaptenen Andreas Tiger.

Och när det väl hade slutat snöa hade Västanfors det svårt att göra om i sitt spel. Lagdelarna kom för långt ifrån varandra och därför kunde Finspång sätta fart och komma förbi VIF:s försvarare flera gånger.

– Ja, det blev lite långt där. Vi backade hem med hela backlinjen och hade anfallarna kvar där uppe. Det blev lite långt och inte helt synkat. Vi fullföljde inte det vi hade sagt, helt enkelt.

I matchen mot Team Katrineholm i dag hoppas därför Tiger att det inte blir någon ny, vit nederbörd.

– Förhoppningsvis snöar det inte. Då ska vi kunna spela vårt spel, säger Tiger och passar på att hylla sina försvarskollegor Andreas Hjulström och Stefan Jakobsson:

– De är klockrena. Väldigt brytsäkra och bra på lyrspel också.

Så mot Katrineholm kanske ni inleder en ny vinsttrend?– Ja, absolut. Men ju fler vinster man har desto närmare är det en förlust, brukar man ju säga.