Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaptenen: "Jag är så jävla stolt över grabbarna"

En av de viktigaste spelarna bakom Fagersta Södras avancemang till division 3 har varit lagkaptenen Joakim Larsson. Efter matchen hade han svårt att ta in vad laget lyckats med under säsongen. – Det blir tomt, säger han. 

Annons

Med sin fina vänsterfot har lagkaptenen Joakim Larsson varit en viktig kugge för seriesegrande Fagersta Södra den här säsongen, och inte minst i dag. Ett mål och en framspelning, och en mängd giftiga inlägg på fasta situationer blev facit för Larsson, som var jublande glad med guldhatt på huvudet efteråt.

– Den passar bra, jättebra, säger Larsson med ett leende och förklarar känslan efter matchen:

– Det blir tomt. Det är något man har kämpat för hela säsongen, ända från januari med all skitträning. Nu plockar vi ut det i sista även om vi förlorar, det är så jävla skönt så det inte är sant. Jag är så jävla stolt över grabbarna och alla som har med laget att göra, allt från materialarna till allting.

BILDEXTRA: Se Fagerstas guldfirande efter seriesegern REPRIS-TV: Fagersta Södra seriesegrare - se firandet här LÄS MER: Fagersta Södra till division 3- seriesegrare 2016

Fagersta Södra har bara förlorat fyra matcher under säsongen, och Larsson menar att det är just jämnheten som varit lagets stora styrka.

– Jag tycker att vi har en hög lägstanivå. Kvaliteten har alltid funnits där, men nu har vi plockat ut max av alla. Vi har inga dippar under säsongen, vi har torskat några få enstaka men steppat upp direkt. Det har varit stor kvalitet på lagarbetet och alla har varit med på spåret från dag ett. 

Hur känns det att spela i division 3 2017?

– Det ska bli kul. Skönt att möta lite nytt motstånd och komma upp en nivå, det ska bli riktigt spännande och kul. 

Vad krävs av er för att ni ska kunna etablera er där?

– Det är svårt att säga nu, men fortsätter vi på samma spår och spelar vårt spel bör vi klara oss bra. Vi kanske behöver spetsa till med något nyförvärv men vi har kvaliteten i truppen för att klara oss där uppe, det tror jag absolut. 

Efter matchen gick färden hem mot Fagersta för Larsson och hans lagkamrater, där fest förmodligen väntar hela natten lång. Ingen var nog besviken över att matchen spelades på en lördag. 

– Ja men det kunde inte ha blivit bättre, faktiskt. Förra matchen med derby, och sen få avgöra här på stor arena med mycket folk från Fagersta, det kunde inte ha blivit bättre faktiskt. 

Annons