Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaptenen om det viktiga målet

”Jag blundade och sköt”.

Annons
Daniel Snickars, till vänster, och Jani Muntila.

Det har gått två dygn sedan Per-Ols blev klart för division 1. Spelare och ledare har fått chans att smälta det som hänt.

– Vi har byggt länge för det här. Vi ville verkligen gå upp, men blev väl lite ifrågasatta, säger lagkaptenen Daniel Snickars.

– Men från jul och framåt tycker jag att vi har lyft oss. Vi växte när Patrik (Israelsson) kom in om tränare och när Jani Muntila kom i laget, och bidrog med massor av rutin.

Hösten blev inte riktigt som Per-Ols tänkt sig. Hallsta och Skälby sprang ifrån i tabelltoppen samtidigt som Fagerstalaget inte fick spelet att stämma.

– Kanske var det lite nervöst hos oss. Spelarna kanske kände en press på sig, säger Snickars.

Men från jul och fram till sista kvalmatchen har Per-Ols bara spelat bättre och bättre. Men ändå utan att nå sitt max.

– Som jag ser det har vi gjort en riktigt bra match över 60 minuter. Och det var mot Skälby i förkvalserien, säger Snickars.

Som serien utvecklades blev förkvalserien Per-Ols räddning. Annars hade chans till kval varit borta tidigt.

– Det här med förkval var en riktigt bra grej. Nu levde serien hela säsongen. Det ökar intresset, jämför med hockeyn där flera lag får chans att spela playoff, säger Snickars.

Kvalmatcherna mot Wasahus-73 blev två märkliga tillställningar. Per-Ols mer eller mindre punkterade kvalet med 8–2-segern på hemmaplan. Samtidigt var inget klart än ...

– Det var så vi kände det också. Att vi måste ta tag i det direkt i den andra matchen. Så att inte Wasahus skulle känna att det fanns chans att vända, säger Snickars.

Kapten Snickars visade vägen i Mellringehallen genom att göra 0–1 efter bra 25 sekunder.

– Passningarna från Simon (Granquist) brukar vara bra, så jag blundade och sköt, säger Snickars och skrattar.

– Men jag såg faktiskt inte var bollen gick in. Tror att den gick in i bortre burgaveln.

När Per-Ols väl kopplat grepp om matchen var det aldrig något snacka om saken. Då var det klasskillnad mellan lagen, trots att inte Per-Ols gjorde någon toppmatch slutade kvalmatch två med seger 8–7.

– Det finns mycket i vår grupp. Men nu blir det en helt ny situation för oss och vi måste växa inför nästa säsong, säger Snickars.

Annons