Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaptenen tillbaka - då visade Södra klass

"Jag försökte spela enkelt och smart och det höll i 90 minuter", säger Joakim Larsson, som gjorde comeback i Södra.

Fotboll. I Fagersta Södras 3-1-vinst på fredagen hemma mot Kolsva IF var lagkaptenen Joakim Larsson tillbaka efter sin hjärtmuskelinflammation. Larsson och hans lagkamrater var klassen bättre än gästerna och segern var odiskutabel.

Södra inledde strålande och Serge Hermann var nära att spräcka nollan redan i början. Hans nick i ribban damp ned på mållinjen, där dock målvakten fick tag i bollen.

Efter tolv minuter skarvades ett inkast vidare till Johan Adamsson, och skyttekungen petade då in 1-0.

Kolsva visade prov på effektivitet, då man kvitterade på sin första målchans strax efter. Minuterna före och efter paus var ganska jämna, men sedan tog Södra över igen.

Martin Metsomäki hittade fram till Adamsson, som från vänsterkanten drog på en slägga. 2-1 satt stenhårt uppe i nättaket. Några minuter senare avgjordes matchen då Serge Hermann nickade in 3-1 via stolpen, efter inlägg av Calle Enarsson.

Kolsva stack upp i slutet, men var aldrig nära att hota Södras tre poäng, trots ett par fina chanser. Säkert och stabilt till slut för ett bra Södra.

- Det var en dag på jobbet. Vi arbetade ned dem och det kändes tryggt, säger Södratränaren Khoa Mai. 

Comebackande lagkaptenen var också nöjd med matchen.

- Huvudsaken var att vi vann. Vi gjorde en riktigt bra match, förutom några dippar. För egen del gick det över förväntan. Jag försökte spela enkelt och smart och det höll i 90 minuter. Det har varit tufft att stå på sidan, men det var för en så pass allvarlig sak. Men nu har jag vilat och sedan tränat och nu känns det bra, säger Joakim Larsson.