Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kärlek och mord står i centrum

Ett kärleksdrama utspelat i småstaden Kumla på 1960-talet har Sverige-premiär på fredag kväll, bland annat på Folkets hus i Fagersta.

Det handlar om filmen Och Picadilly Circus ligger inte i Kumla som är baserad på en bok av Håkan Nesser med samma namn.

Filmen handlar om 17-årige Mauritz och hans liv under sommaren 1967, där musiken och grannflickan Ragnhild tar en stor plats. Centralt i filmen är också ett mord.

– Det är en väldigt svensk film och de som känner till Nesser och hans förra film har en slags relation till småstadsmiljön. Jag tycker att det är en mysig stämning i filmen, berättar regissör Bengt Danneborn och fortsätter:

– Det är en dramafilm men ingen thriller, kärlekshistorien står i centrum. Den utspelar under ett speciellt år. Sommaren har fått namnet Summer of love.

Han berättar att filmen kan ses som rörande.

– Många säger att de blir berörda av filmen och det är bra. Det är därför man gör en historia, säger han.

Han tror att åskådarna i de mindre städerna kan känna igen sig i småstadskänslan.

– Jag tror att man kan känna igen sig i mentaliteten, säger han och fortsätter:

– Det behövs fler berättelser från Sverige som utspelar sig utanför storstäderna. Kumla till exempel är en stad med runt 20 000 människor.