Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlsson om FAIK:s start: "Det är för dåligt, helt klart"

Fagersta AIK har inte fått den start på division 2 som man ville. Efter tre matcher har laget förlorat två av dem och släppt in hela 14 mål. Därför ses dagens bortamatch mot IFK Hallsberg som extra viktig.

– Det var bra fart på träningen (tisdag kväll). Grabbarna sa det själva, att nu jävlar är det dags för en trepoängare. De är tända inför matchen, säger FAIK:s tränare Mattias Karlsson.

Ni har släppt in 14 mål på tre matcher. Hur ser du på det faktumet?– Det är för dåligt, helt klart.

Beskylls hela laget?– Ja, visst är det så. Vi har inte gjort hästjobbet i egen zon. Vi sjunker för lågt i försvaret och hinner inte upp för att ligga i skottlinjen.

Hade du förväntat dig den här starten?– Lagen vi har mött har varit bra. Men vi måste ha flyt också. Det har varit lite trögt med målskyttet, mycket stolpe ut. Om vi får in dem i början blir det en helt annan match. Så det är svårt att säga hur många poäng man tar i början.

Att FAIK har inlett svajigt har sin förklaring, enligt Karlsson.

– Vi har fortfarande spelat för dåligt med matcher. Vi har inte kommit in i lunken än. Vår grund sitter inte riktigt ännu heller, det gör sitt också. Det är helt nytt för grabbarna. Om vi hade lirat sju-åtta träningsmatcher hade det varit helt annorlunda.

Till dagens match får Tobias Bergström förtroendet i målet. Bergström stod senast i segermatchen i premiären mot Viking och tar nu alltså platsen i kassen i stället för brodern Daniel.

– De är jämnbra. Jag har pratat med båda, de tycker att det är bra att varva lite. De tävlar mot varandra, det är bra, säger Karlsson.