Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlssons kanon avgjorde

Skinnskatteberg var tillbakapressat efter sin 1–0-ledning. Många förväntade sig en kvittering. Då stegade Oscar Karlsson upp och gav sitt lag tre viktiga poäng.

Klockan tickade upp mot 90 minuter och Sörstafors-Kolbäck FK låg på för en kvittering. Då hade Skinnskatteberg fortfarande en 1–0-ledning att bevaka, och inte många trodde på ytterligare ett mål för hemmalaget.

Men Oscar Karlsson ville annorlunda. Många gånger under matchen hade han fått skottläge utanför straffområdet, men misslyckats med avsluten. Den här gången blev avslutet allt annat än misslyckat.

Karlsson sköt ett lågt, pressat skott till höger om en chanslös målvakt. 2–0 var ett faktum – och vinsten likaså.

– Det var riktigt skönt. Jag behövde verkligen det målet, jag var helt slut.

Känner du dig som en matchhjälte?– Nej, det gör jag faktiskt inte. Vem som helst skulle kunnat ha avgjort, det här var en kämparmatch från vår sida. Men det var ju ändå skönt att vara den som satte dit den, då kunde jag slappna av lite, säger Karlsson.

Helt lugn kunde dock inte Oscar Karlsson och de andra spelarna vara. Sörstafors-Kolbäck fick nämligen straff i matchens sista minut och reducerade till 2–1. Men närmare än så kom laget inte, vilket betyder att Skinnskatteberg ligger kvar i toppen av division 5. Men trots vinsten var tränaren Patrik Parkatti inte nöjd med sitt lag.

– Vi stressade för mycket. Det skulle gå så snabbt hela tiden, när vi egentligen skulle lugna ner spelet och spela runt bollen, säger han.

Läs mer om matchen i måndagens e-tidning.