Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlssons krav på FAIK: Kriga hela vägen

Fagersta AIK har fyra raka förluster och därför är en vinst i dag borta mot Arvika nästan ett måste. Nu kräver tränaren Mattias Karlsson mer av sina spelare.
– Om inte alla tar sitt ansvar blir det inte bra, säger han.

Senast FAIK mötte Arvika HC vann man på Fagerliden med 7-5. Då hade hemmalaget vinden i ryggen. I dagens match borta mot Arvika är läget annorlunda. FAIK har fyra raka förluster, och den senaste mot Nor IK sved nog tyngst. Laget vek ner sig i den andra halvan av matchen och tappade allt spel. Nu ger tränaren Mattias Karlsson ett ultimatum till sina spelare.

– Det gäller att grabbarna krigar i 60 minuter. Det går inte att lägga av att spela bara för att de (motståndarna) tar ledningen, säger Karlsson och fortsätter:

– Jag gör allt jag kan med mitt spel. Sedan gäller det att spelarna gör det på isen till hundra procent. Om inte alla tar sitt ansvar blir det inte bra.

Är det det du saknar just nu?– Ja. Det är hårdare jobb som gäller. Jag försöker peppa grabbarna så gott det går. Ibland går det, ibland går det inte.

Är spelarna för dåligt tränade?– Jag har inte så mycket koll på hur mycket de tränade i somras. Men det är inga problem för dem att klara 60 minuter. Det vet jag själv som spelare att ibland kommer man in i en svacka. Då är det upp till individen att träna så att man är pigg.

Till dagens match är målfarlige Jesper Persson tillbaka i laget. Förhoppningsvis en positiv boost för resten av truppen.

– En spelsugen Persson tillför mycket, så är det. Han betyder mycket och är en bra hockeyspelare. Jag hoppas att han känner sig bättre, säger Karlsson om sin forward som har dragits med en möjlig muskelskada vid revbenen.