Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katrineholm skottade bäst

"Vi var värda en poäng".

Annons
Snön vräkte ner, därför bjöd inte Västanfors och Katrineholm på något skönspel.

Västanfors bandykillar åkte på en ny uddamålsförlust mot topplaget Katrineholm när lagen möttes på Västanfors IP.

3–4 (1–2) slutade matchen trots att hemmagrabbarna kämpade helhjärtat i 90 minuter. Matchens spelades i tre perioder på grund av det kraftiga snöfallet som förstörde allt ordnat spel.

Långa utkast och långa lyror var det enda som gällde under de två första av de tre perioderna. I den sista tredjedelen blev det lite bättre då snöfallen lättade. Hemmalaget fick en tung start då man inte fick undan bollen i den första minuten, vilket ledde till att Katrineholm kunde göra 0–1 på hörna.

– Deras ledningsmål är något som inte får komma om vi bara gör det som vi snackat om inför matchen, säger Västanfors assisterande tränare Olle Wiberg.

Bara fem minuter senare kom också 0–2, vilket gjorde att hemmakillarna fått en mardrömsstart. Det ymniga snöfallet gjord att spelarna hade mycket svårt att se bollen, vilket gjorde att det blev många dråpliga situationer. Det blev långa utkast från målvakterna och långa lyror in i straffområdet där man sedan satsade allt för att hitta bollen i snödrivorna.

Efter hand som matchtiden gick så kom VIF in i spelet allt mer. Petter Andersson reducerade 1–2 efter dryga 18 minuter. Efter det är det hemmalaget som skapade det mesta och visade en härlig moral när man peppade varandra och verkligen kämpade som en enda enhet.

1–3 gjorde gästerna på en hörna i den 53:e matchminuten, vilket kom som en kalldusch. Men fyra minuter senare visade Andreas Hjulström verkligen vad kämpaglöd kan betyda. På ett frislag  göra han 2-3 och det är verkligen match igen.

Att ”Fläkten” verkligen började snurra för fullt i den andra av de tre perioderna var imponerande. Det är verkligen synd att man inte kunde ta till vara på de fina lägen man skapade i det läget av matchen.

Olle Wiberg sa att den här matchen kom att handla om vilket lag som krigade bäst.

– Jag tycker att vi var värda en poäng i dag för det killarna visar upp ett härligt krigande. Det blir väldigt chansartat i dag men vi visar ett härligt go i gänget så det känns lite surt att inte få med en pinne i dag.

Det var nog inte utan att flertalet av de knappt 200 åskådarna tyckte lite synd om hemmakillarna som verkligen bjöd upp till kamp under de svåra ytter förhållandena. Matchens lirare blev Andreas Hjulström som efter matchen visade upp en rejäl blåklocka under ena ögat.

– Jag har klarat mig länge, säger Andreas Hjulström efter matchen.

– Men nu kom den på en av deras hörnor.

Vad säger du om matchen?– Det var verkligen svårspelat i dag. Svårt att hitta bollen så det gällde att kämpa hårt när tillfälle bjöds. Tycker nog att vi var vägra minst en pinne i dag men det blir att komma igen och kämpa vidare.

Läs mer om matchen i måndagens Fagersta-Posten.

Andreas Hjulström i kamp med en Katrineholmsspelare.
Det var allt annat än lättspelat för Västanfors och Katrineholm.
Stormen Egon såg till det att vräkte ner snö över Västanfors IP.
Annons