Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kent Persson (V): Norbergs ekonomi har stärkts

Annons

Svar på insändare av Demokraterna i Norberg. Vänsterpartiet i Norberg har under de senaste fyra åren försökt att hitta konstruktiva lösningar på de problem/utmaningar Norberg stått inför. Ibland har vi gjort upp med Socialdemokraterna, ibland har vi fått stöd av de övriga oppositionspartierna och ibland har vi förlorat omröstningar. Det viktiga för oss har alltid varit att försöka se till medborgarnas bästa. De beslut som fattats har vi respekterat trots att de gått oss emot. Det är så det fungerar i en demokrati.

Norbergs kommuns ekonomi har svartmålats i insändare. Att Vänsterpartiet och Socialdemokraterna skulle lämna en springnota efter sig stämmer inte. Det är snarare tvärtom. Både likviditeten och soliditeten har markant förbättrats. De tre senaste årens ackumulerade överskott blev cirka 64 miljoner kr, trots att planeringsförutsättningar 2015-2017 visade på tiotals miljoner kr i underskott. Prognosen för 2018 visar också på ett positivt resultat som vida överstiger budget. Resultatet av budgetberedningens sammanträde i mars blev ett litet plus 2019 och det ackumulerade resultatet 2019-2021 blev negativt på cirka 34 miljoner kr. Det är detta material som har överlämnats till utskotten och samarbetsorganisationer för synpunkter. Dessa kommer att behandlas den 5/9 och ett budgetförslag kommer att lämnas över till kommunstyrelsen för beslut.

En budget är en prognos över kommande intäkter och utgifter och det vi vet är att förutsättningarna ständigt förändras, befolkningssiffran är en sådan. Vi budgeterar alltid efter den senaste befolkningsuppgiften och den är något bättre än marssiffran.

Kent Persson (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons