Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kenyas främsta nationalparker

Spektakulärt landskap och nära möten med några av världens
vildaste djur: Kenya gör ingen besviken. Men landet har fler vackra
nationalparker än bara Masai Mara.

1. Masai Mara. En av världens främsta nationalparker, med en makalös mängd djur. Man har känslan av att åka runt i en zoologisk djurpark där, men det är ren vildmark. Områdena runt reservatet är massajernas land, du ser dem överallt i sina röda mantlar.

2. Lake Nakuru. Bruset från en miljon rosa flamingos är ett ljud man inte glömmer. Fåglarna täcker Nakuru-sjöns yta som en rosa badrumsmatta. Men det finns mycket mer; giraff, zebra, buffel, noshörning, leopard och det sällsynta trädklättrande lejonet.

3. Amboseli. Kenyas näst mest besökta nationalpark. Anledningen: närheten till Kilimanjaro. Här kan man uppleva den mest klassiska av alla Afrika-scenerier, med flockar av elefanter på savannen och Afrikas högsta berg som bakgrund.

4. Tsavo. Störst och vackrast. Kenyas största nationalpark med sina 22 000 kvadratkilometer. Det vulkaniska landskapet är mycket dramatiskt och växlar mellan berg och savann. Tsavos niotusen elefanter är flest i Kenya.

5. Hells Gate. En fantastisk ravin där du kan gå eller cykla själv och alltså närma dig zebror, giraffer, bufflar och antiloper på egen risk. Det spektakulära landskapet har synts i flera filmer, exempelvis i Lara Croft: tomb raider.

För mer info om Kenyas nationalparker: www.kws.org