Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klackbergsbacken öppnade för säsongen: "Har jobbat dygnet runt"

På söndagen öppnade Klackbergsbacken för säsongen. Och i det fina vädret blev det mycket folk direkt.
– Fantastiskt kul, säger Robert Lindstedt, ordförande i Norbergs slalomklubb, som ägnat många timmar åt att förbereda backen.

Annons

Några minusgrader och klart väder – förutsättningarna kunde inte vara bättre för utförsåkning på söndagen. Och efter många dygns förberedelser i backen var det alltså dags för premiär.

– I dag är det fantastiskt kul att få öppna för barn och ungdomar både här i Norberg och i Närområdet, säger Robert Lindstedt, ordförande i Norbergs slalomklubb.

Han fortsätter: – Vi har varit ett gäng volontärer som jobbat dygnet runt i ungefär tio dygn och preparerat snö med konstsnöanläggningen. Nu har vi kommit till stadiet att vi har en fantastisk backe.

På lördagen var det smygpremiär för säsongen då tävlingen FP-cup avgjordes, med 170 startande. Pistmaskinerna förberedde backen igen natten mellan lördag och söndag inför premiären för allmänheten.

Och många åksugna hade tagit sig till Klackbergsbacken.

– Det är minst 100-talet just nu, sedan efter lunch tror jag det blir en ytterligare skjuts med barn och ungdomar som kommer och utnyttjar det fina vädret som vi har i dag, säger Robert Lindstedt på söndagsförmiddagen.

En av åkarna i Klackbergsbacken var Jakop Anderson Pergenius, 11 år, från Fagersta.

– Jag skulle åka lite med min morbror och så tycker jag det är kul att åka, säger han.

Jakop har åkt snowboard i 1,5 år och gillar Klackbergsbacken:

– Den är fin och stor. Det går att göra trick i den, i backen där borta, säger han och pekar mot den backe som den här helgen var stängd.

Robert Lindstedt berättar att även den backen förhoppningsvis kan öppna snart.

– Nu vill vi ha ungefär den temperatur som vi har just nu: Med omkring tio minusgrader och torr luft så håller backen jättebra. Vi har fortfarande produktion av konstsnö i den andra backen. Den hoppas vi, med rådande temperaturer, att vi kan öppna om en vecka.

---------------------------------------

Nu har FP:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera FP:s nya app här.