Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Indianerna värvar Mateusz Szczepaniak – ersätter skadade stjärnan i minst tre matcher

Indianerna väljer att skriva ut skadade toppföraren Adrian Miedzinski ur truppen i minst 28 dagar – och tar in Mateusz Szczepaniak som ersättare.
"Han leder snittligan i andraligan i Polen och håller sig väl framme i internationella kval", skriver klubbens lagledare Peter Johansson i ett sms till Sporten.

Annons

Adrian Miedzinski skrivs ut ur Indianeras trupp i minst 28 dagar.

Det var i söndags som Adrian Miedzinski, poängmässigt sett Indianernas bäste förare hittills den här säsongen, skadade sig i en krasch i Polen. På onsdagen opererades han för en fraktur på ena armbågen, och efter att Indianernas Peter Johansson talat med honom efter ingreppet beslutade lagledaren att använda regeln som säger att han får ersätta långtidsskadade förare.

Regeln säger att den skadade föraren i sådana fall måste skrivas ut ur truppen i minst 28 dagar, vilket gör att Indianerna – även om Miedzinski tillfrisknar fortare – inte får plocka tillbaka sin stjärna förrän tidigast till bortamatchen mot Lejonen den 25 juli, och kommer därmed att missa minst matchen mot Masarna på tisdag och de efterföljande mot Smederna och Dackarna.

"Adrian satsar på att försöka vara tillbaka till SEC-tävlingen (speedway-EM, reds anm) den 15 juli med träning dagen innan", skriver Johansson i ett sms till Sporten.

Ersättare blir Mateusz Szczepaniak, 30-åringen som körde fyra matcher för Rospiggarna i elitserien 2007–2008 men i övrigt mest kört hemma i Polen, där han kört in 108+4 poäng på 46 heat (2,348 i snitt) på nio seriematcher för Wanda Krakow i andraligan. Han har också kvalat in till EM-serien, som startar nästa fredag, och VM-kvalfinalen i augusti.

"Han leder snittligan i andraligan i Polen och håller sig väl framme i internationella kval. Jag har precis nu gjort klart ed honom på ett korttidskontrakt i 28 dagar", skriver Johansson.

Johansson hoppas att Szczepaniak ska bli hinna bli klar för laget till hemmamatchen mot Masarna på tisdag. I sådana fall går han rakt in i laget i stället för Miedzinski. I annat fall kommer Johansson i första hand att satsa på Nicolai Klindt, som räknar med att göra comeback efter sin allvarliga huvud- och knäskada i England på måndag.

"Nu arbetar vi med att få alla papper klara med förbun snabbast möjligt så att han skall kunna vara klar för start på tisdag. Det blir Klindt [som får stå över i sådana fall], men han är redo om det inte blir administrativt klart med Szczepaniak eller om nya skador uppstår", skriver Johansson.

Indianernas lagledare utesluter heller inte att det kan bli fler förändringar i truppen under det transferfönster som öppnade vi lunchtid på onsdagen och som stänger om två veckor, men som inte påverkar situationen kring Miedzinski: "Det får vi se."

Szczepaniak får ett ingångssnitt på 1,878, vilket gör att han går in i Indianernas startsjua med 0,023 poängs marginal till taksnittet. Det innebär i sin tur Klindt, med Szczpaniak i laget och övriga positioner oförändrade, i fortsättningen inte kommer kunna ersätta någon annan än Vaclav Milik.

LÄS MER (PLUS):

Indian-betygen – fem av sex förare får underkänt: "Hur långt är egentligen tålamodet?"

Brännmyrs krönika: Trots förnedringen – därför bör Indianerna inte kicka Protasiewicz

Bildspel från väderkaoset och Indianernas jätteförlust mot Masarna

Joel Andersson om klubbytet och sponsortappet: "Har losat massor"

Indianstjärnan kör nio dagar i rad – reser över 8 400 kilometer: "Är helt galet"

Indian-kaptenens tunga tid: "Inte roligt när man förlorar och ligger efter hela tiden"

Indianerna lagledare öppnar för förändringar i truppen efter storförlusten: "Det finns flera alternativ"

Annons