Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KLART: Mittmedia livesänder succéturneringen Proofdoor Cup – VIK möter division 1-lag från regionen

Köping Hockey upprepar fjolårssuccén med Proofdoor Cup när man kommer mäta krafterna med VIK, IFK Arboga och Sura Blue Hammers i en försäsongsturnering.
Och precis som förra hösten står det nu klart att Mittmedia kommer att livesända samtliga matcher från cupen.
– Kul att KHC fått ihop samma sammansättning lag i år igen och jag är säker på att det kommer att bli en spännande turnering och, ja en folkfest i Köpings ishall, säger Carl Juborg, nyhetschef Mittmedia Sport.

Annons
Det blev en del känslor i fjolårets Proofdoor Cup. Foto: Stefan Lindgren

Proofdoor Cup blev en jättesuccé inför säsongen 2017/18. Köping Hockey bjöd in VIK, IFK Arboga och Sura Blue Hammers till en turnering där de fyra länslagen i division 1 fick mäta krafterna inför säsongen.

Nu står det klart att turneringen återkommer även i höst, med samma fyra lag som senast. Och precis som förra året kommer Mittmedia Sport att finnas på plats och livesända samtliga matcher från Köpings Ishall.

– Alla är nyfikna på var lagen står på försäsongen och Proofdoor Cup har visat sig vara en magnet när det kommer till att få en bild av status hos de olika lagen. Kul att KHC fått ihop samma sammansättning lag i år igen och jag är säker på att det kommer att bli en spännande turnering och, ja en folkfest i Köpings ishall. Livesändningar, reportage och analyser, det kommer ni få på VLT och Bbl/AT under hela den helgen, säger Carl Juborg, nyhetschef Mittmedia Sport.

Intresset var skyhögt för Proofdoor Cup förra hösten. Köpings Ishall fylldes flera gånger om under helgen som cupen arrangerades, samtidigt som det blev en tittarmässig succé även på Sportens sajter.

En av höjdpunkterna under fjolårets Proofdoor Cup var när Alexander Lindelöf bjöd på ett riktigt läckert zorromål mot Köping. Blir det något liknande i år?

Förutsättningarna skiljer sig som bekant en del från förra säsongen. Då var VIK nya i hockeyettan efter att ha trillat ur hockeyallsvenskan. I år är det ett hockeyallsvenskt Gulsvart som deltar i turneringen. VIK:s sportchef Patrik Zetterberg har i #sillyfriday redan avslöjat att laget kommer att delta i turneringen, och hyllade turneringens betydelse för länshockeyn.

Arrangörsklubben Köping Hockey är inne på samma spår.

– Det här betyder oerhört mycket. Att vi återigen kan arrangera den här turneringen igen med de lokala lagen och de kan samlas här hos oss i Köping. Det blir mycket folk som kommer till Köpings ishall och det är ett stort event för oss som förening, säger Anders Mellberg, ordförande i Köping Hockeys marknadsgrupp.

Proofdoor Cup kommer att spelas den sista helgen i augusti, 24-26/8.

Annons