Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: VIF+Bärke=sant

– Vi ser det väldigt positivt att det finns mindre klubbar runtomkring så att de inte dör ut, säger Västanfors IF:s Mikael Wikman.
Nu inleder klubben ett samarbete med Söderbärke GoIF.

Nu står det klart att det blir ett samarbetsavtal mellan Västanfors IF och Söderbärke GoIF. Avtalet innebär att Söderbärke kommer att kunna låna in utespelare plus en målvakt till sina matcher.

– Det är det det hänger på. Vi i Söderbärke har för få spelare för att ha en trupp hela säsongen, säger Söderbärkes lagledare Erik Eggen och tillägger:

– Vi kanske kan komplettera varandra. Vi har i laget ett spann på damer födda 1971-1999. Vi har möjlighet att låna ut flickor till flicklagen i Västanfors också så att de yngre förmågorna har någonstans att spela. Samtidigt som Västanfors har möjlighet att låna ut sin division 3-bänk till vårt division 4-lag.

Från Västanfors håll är man också nöjda med samarbetet och poängterar vikten av att ha flera klubbar i gång.

– Vi ser det väldigt positivt att det finns mindre klubbar runtomkring så att de inte dör ut, säger sportchefen Mikael Wikman.